Пошук
Close this search box.

Путін підписав указ про збільшення чисельності Збройних сил Росії на 180 тисяч осіб

Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін Фото:АР

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про чергове збільшення чисельності Збройних сил Росії. Це вже третє нарощування військових сил з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, повідомляє Meduza.

Згідно з новим указом, опублікованим на офіційному порталі правової інформації, загальна чисельність особового складу ЗС Росії становитиме 2 мільйони 389 тисяч 130 осіб, з яких 1,5 мільйона – військовослужбовці. Указ набуде чинності в грудні 2024 року.

Порівняно з попереднім указом, підписаним у грудні 2023 року, чисельність Збройних сил Росії збільшена на 180 тисяч осіб. Тоді чисельність армії було встановлено на рівні 2 мільйони 209 тисяч 130 осіб, з яких 1,329 мільйона – військовослужбовці.

Хоча Міністерство оборони Росії наразі не коментує новий указ, після аналогічного рішення у 2023 році воно заявило, що збільшення чисельності армії відбуватиметься за рахунок контрактників, а не через значне збільшення призову на строкову службу.

Росія вперше збільшила чисельність своїх збройних сил після початку війни у серпні 2022 року. До того часу діяли норми указу 2017 року, за якими чисельність військових складала трохи більше мільйона осіб. У вересні 2022 року Путін оголосив “часткову мобілізацію” на тлі великих втрат на фронті, попри початкові заяви, що у війні братимуть участь лише професійні військові.

НОВИНИ