Пошук
Close this search box.

Зеленський представить “план перемоги” у США та вимагатиме дозволу на удари по Росії з американської зброї

Президент України Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський готується до важливого візиту до Сполучених Штатів, де проведе зустріч із президентом США Джо Байденом. Основною метою візиту є презентація так званого “плану перемоги” та повторне звернення до американської влади із проханням дозволити Україні завдавати ударів по цілях на території Росії за допомогою американських ракет далекої дії.

Хоча точна дата візиту не оголошена, очікується, що Зеленський виступить на Генеральній асамблеї ООН 25 вересня, через день після промови Байдена.

Деталі “плану перемоги” тримаються у таємниці, однак він включає чотири ключові компоненти: визначення ролі України у світовій безпековій архітектурі, набір заходів, спрямованих на примус Росії до переговорів, економічну підтримку України та план дій на період після війни. Окрім того, Зеленський постійно наполягає на необхідності дозволити удари по російських аеродромах, з яких запускаються бомби великої потужності по українських позиціях.

Цей візит також стане важливою нагодою для президента України зустрітися з двома можливими наступниками Байдена — Камалою Гарріс та Дональдом Трампом, що свідчить про довгострокове стратегічне планування Києва.

Росія, зі свого боку, погрожує, що удари по її території за допомогою західної зброї можуть призвести до прямої участі НАТО у конфлікті, але Україна залишається непохитною у своєму прагненні перемоги та захисту територіальної цілісності.

НОВИНИ