Пошук
Close this search box.

Ізраїль додає нову ціль війни – повернення мешканців півночі до домівок

Руйнування на півночі Ізраїлю, спричинені ракетами Хезболли. (Фото: Raz Malka)

Руйнування на півночі Ізраїлю, спричинені ракетами Хезболли. Фото: Raz Malka

Ізраїльський кабінет з питань безпеки оголосив, що безпечне повернення мешканців північних районів країни до своїх домівок стало однією з ключових цілей війни проти палестинського угруповання ХАМАС у Секторі Газа. Про це повідомив офіс прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу у вівторок, за даними The time of Israel.

«Ізраїль продовжить діяти для досягнення цієї мети», – йдеться у заяві прем’єрського офісу після засідання кабінету з питань безпеки.

Раніше Ізраїль визначив своїми основними цілями у війні знищення військових потужностей та урядового апарату ХАМАС у Газі, звільнення всіх заручників і гарантування того, що Сектор Газа більше не становитиме загрози для Ізраїлю.

Тепер до цього списку додано «безпечне повернення мешканців півночі до своїх домівок», зазначає офіс Нетаньягу.

Вже майже 11 місяців на кордоні між Ізраїлем і Ліваном тривають сутички між ізраїльськими військовими та ліванським шиїтським угрупованням «Хезболла», що призвело до сотень жертв, переважно серед бойовиків у Лівані, а також десятків загиблих ізраїльських солдатів і цивільних.

Через постійні бойові дії десятки тисяч мешканців прикордонних районів з обох сторін були змушені покинути свої домівки. «Хезболла», союзник ХАМАС, обстрілює Ізраїль ракетами від початку конфлікту і заявляє, що припинить обстріли лише після досягнення перемир’я в Газі.

У понеділок Нетаньягу заявив американському посланцеві Амосу Хохштайну, що ситуація на кордоні між Ізраїлем і Ліваном потребує «радикальних змін». Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант підкреслив, що військові дії є єдиним шляхом для повернення громадян на півночі до своїх домівок.

НОВИНИ