Пошук
Close this search box.

Підтримка України – ключ до виживання Молдови, заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок. Фото: picture alliance / dpa / Christoph Soeder

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що допомога Україні є гарантією виживання для Республіки Молдова. Про це вона повідомила у вівторок під час конференції, присвяченої російському втручанню у Східну Європу, повідомляє Reuters.

“Усе, що ми робимо для підтримки України, одночасно сприяє стабільності Республіки Молдова”, – наголосила Бербок.

Ці заяви пролунали під час її офіційного візиту до Кишинева, де вона разом із представниками Румунії та Франції брала участь у роботі Платформи партнерства для Молдови. Німеччина, як один із провідних військових спонсорів України, ініціювала створення цієї платформи після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Ця платформа є частиною ширших зусиль щодо стабілізації економіки Молдови та захисту країни від російських кампаній дезінформації.

У свою чергу, президент Молдови Майя Санду підкреслила, що країна стикається з серйозними викликами і закликала міжнародних партнерів до збільшення допомоги.

“Війна Росії проти України, яку ми засуджуємо з першого дня, завдала величезної шкоди нашій економіці”,– зазначила Санду. “Невизначеність, спричинена війною, продовжує негативно впливати на наш економічний розвиток і буде відчутною, доки війна не закінчиться”.

НОВИНИ