Пошук
Close this search box.

Масовий вибух пейджерів спричинив поранення сотень бойовиків «Хезболли» в Лівані

Вибух пейджерів.Фото: antikor.

Сьогодні, 17 вересня, в Лівані сталася серія вибухів пейджерів, які використовують бойовики угруповання «Хезболла» для зв’язку. За попередніми даними, сотні бойовиків отримали поранення в результаті цієї події, що викликала хаос у кількох районах країни.

Масштабна кількість постраждалих та реакція влади

Вибухи було зафіксовано як у столиці країни, Бейруті, так і в південних регіонах Лівану. Джерело Reuters повідомляє, що детонації тривали навіть через півгодини після перших вибухів. У зв’язку з надзвичайною ситуацією, Центр кризових операцій Лівану закликав усіх медичних працівників негайно повернутися до своїх лікарень для надання допомоги постраждалим, яких постійно доставляють у медичні заклади для надання екстреної допомоги.

Підозра на кібератаку з боку Ізраїлю

За даними The Times of Israel, ліванські ЗМІ стверджують, що причиною вибухів став злам пейджерів, якими користувалися бойовики «Хезболли». Підозрюють, що за цим кібератаком стоїть Ізраїль. Наразі офіційні представники Ізраїлю утримуються від коментарів.

Кількість поранених перевищує тисячу

Журналісти Лівану повідомляють, що кількість постраждалих сягає понад тисячу осіб, причому щонайменше п’ятеро перебувають у критичному стані. Станом на зараз, інформації про загиблих немає. Також за непідтвердженими даними, серед постраждалих може бути і посол Ірану в Лівані Моджтаба Амани.

Ескалація конфлікту між Ізраїлем і «Хезболлою»

Цей інцидент відбувається на фоні триваючого конфлікту між Ізраїлем та угрупованням «Хезболла». Бойовики, які базуються в Лівані, регулярно атакують ізраїльські позиції після початку військової операції Ізраїлю проти ХАМАС. Наприклад, 25 серпня стало відомо про запуск сотень ракет і дронів по Ізраїлю у відповідь на вбивство одного з командирів «Хезболли» Фуада Шукра в Бейруті.

НОВИНИ