Пошук
Close this search box.

348-й день війни: Хронологія подій

Фото: depositphotos

Середа, 18 вересня 2024 року — 348-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде з 7 жовтня 2023 року проти терористичних організацій в секторі Гази, Іудеї, Самарії та Лівані. Бойові дії охоплюють як наземні операції, так і авіаудари. Про це повідомляє newsru.co.il.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) продовжує активно діяти в Газі, руйнуючи інфраструктуру ХАМАСу та знищуючи бойовиків. Водночас ізраїльські військові завдають ударів по позиціях “Хізбалли” на півдні Лівану. Операції також проводяться в Іудеї та Самарії.

Хронологія подій за 18 вересня 2024 року

  • 11:00
    У кількох поселеннях Верхньої Галілеї прозвучала тривога “Цева адом”, викликана ймовірним ракетним обстрілом із Лівану.
  • 09:00
    Міністерство охорони здоров’я Лівану підтверджує загибель 11 осіб через вибухи пейджерів, які використовували активісти “Хізбалли”. Серед загиблих — щонайменше шість бойовиків, троє чоловіків, молода жінка та 10-річна дівчинка. У лікарні доставлено близько 3000 поранених, з яких сотні перебувають у важкому або критичному стані. Деякі медіа повідомляють про 4000 поранених, але ця інформація не підтверджена. ЦАХАЛ також повідомив про авіаудар 17 вересня по групі бойовиків “Хізбалли” в районі Мадждаль-Сельма, з точним ураженням цілі. За підтвердженням “Хізбалли”, двоє її бійців загинули під час цієї атаки. ЦАХАЛ також провів авіаудари по об’єктах “Хізбалли” у п’яти різних районах на півдні Лівану, включаючи Аль-Адайсе, Маркабе, Блиде, Марун ар-Рас та Шахин.
  • 08:00
    Джерела в Газі повідомляють, що ЦАХАЛ продовжує руйнувати будівлі в районі Зайтун на південному сході міста Гази.
  • 06:00
    ЦАХАЛ дозволив оприлюднити інформацію про загибель чотирьох ізраїльських військовослужбовців під час бою на півдні сектора Гази. Загиблими виявилися: капітан Деніель Мімон Тоаф, старший сержант Агам Наім, старший сержант Амит Бакрі та старший сержант Дотан Шимон. У цьому ж бою було поранено кількох інших військових, включаючи офіцера. Серед постраждалих також є двоє бійців із середніми травмами. У Метулі прозвучала тривога.
  • 05:00
    ЦАХАЛ завдав удару по цілях в Аз-Захраа на північ від Нусейрата. У районі Кувейт у Газі зафіксовані перестрілки.
  • 04:00
    У Тверії пролунала тривога “Цева адом” через вторгнення БПЛА з Лівану. Дві повітряні цілі були збиті, постраждалих немає.
  • 03:00
    ЦАХАЛ увійшов до Джифни та Аль-Біри, розташованих на північ від Рамалли. Внаслідок цього були затримані підозрювані.
  • 02:00
    Ізраїльські ВПС завдали авіаударів по цілях у Шихині та Маркабі на півдні Лівану. Тим часом ізраїльські сили охороняють групу паломників біля гробниці Йосефа у Шхемі. Під час зіткнень постраждали кілька палестинців.
  • 01:00
    Джерела в ПА повідомляють про дії ізраїльських військових в східних кварталах Шхема. В операції залучено бульдозери та інженерну техніку.
  • 00:00
    ЦАХАЛ завдав авіаударів по цілях у Рафаху та центральній частині Гази. Повідомляється про загибель двох осіб у районі Зайтун.

Терористична група “Хізбалла” підтвердила втрату восьми бойовиків протягом доби.

Останні сигнали тривоги

Останній сигнал тривоги в районі кордону з сектором Гази був зафіксований 17 вересня о 00:28, але тривога виявилася помилковою. Остання тривога біля кордону з Ліваном пролунала 17 вересня о 15:08.

НОВИНИ