Пошук
Close this search box.

Вода пішла з Опави, завдавши мільярдних збитків

Фото: aroundprague

Як повідомляє radio.cz, після відступу води вулиці міста Опава відкрили масштабні руйнування, спричинені стихією. Мер міста Томаш Навратіл оцінив збитки в мільярди крон. На сторінці Опави у Facebook він повідомив, що були зруйновані спортивний зал, футбольний стадіон, міський сад та історичний басейн. Сотні людей втратили свої домівки.

Опава стала одним із найбільш постраждалих міст Моравсько-Сілезького краю. Вода затопила житловий масив Катержинки, де проживають 12 тисяч осіб. На одній із вулиць рівень води піднявся вище 2,5 метрів. «Ми об’їхали все місто. Оглянули міський сад. Я очікував, що буде погано. Але те, що ми побачили – це трагедія. Катастрофа», – написав Томаш Навратіл.

За словами мера, десятки або навіть сотні людей втратили свої будинки. «Мені дуже шкода цих людей. Вони будували ці будинки тридцять років. Пишалися ними. А за кілька годин втратили все. Я розмовляв із одним із мешканців, який не спав кілька днів. Він сказав лише одне: що давно потрібно було побудувати дамбу», – зазначив мер Опави.

НОВИНИ