Пошук
Close this search box.

Стрілянина в московському офісі Wildberries: загинуло двоє людей, семеро поранено

Wildberries

Двоє людей загинули, а семеро отримали поранення внаслідок стрілянини в московському офісі найбільшого російського онлайн-ритейлера Wildberries, повідомили слідчі в середу. Інцидент стався на фоні загострення конфлікту, пов’язаного з майбутнім компанії, повідомляє Reuters.

Стрілянина сталася неподалік Кремля, через два місяці після того, як Wildberries об’єдналася з іншою приватною фірмою в угоді, яка, за даними російських ЗМІ, була під наглядом адміністрації президента. Засновниця компанії Wildberries та її основна власниця Тетяна Бакальчук, а також її чоловік Владислав, який володіє невеликою часткою компанії, звинувачують одне одного в події. Інцидент стався після прибуття групи осіб, серед яких був Владислав, до офісу компанії.

Слідчий комітет Росії, який займається розслідуванням серйозних злочинів, порушив кримінальну справу і заявив, що двоє постраждалих – це співробітники поліції. Одним із загиблих був охоронець компанії Wildberries. Державне агентство новин РІА повідомило, що правоохоронці затримали майже 30 людей, однак не назвали жодного з учасників.

У червні Wildberries оголосила про злиття з меншою компанією Russ, яка займається зовнішньою рекламою, з метою створення цифрової торгової платформи. Владислав виступив проти цього злиття.

За повідомленнями російських ЗМІ, Максим Орєшкін, заступник голови адміністрації президента, був призначений відповідальним за реалізацію угоди. Кремль заявив, що план отримав схвалення президента Володимира Путіна, але він не втручатиметься в процес.

У липні Тетяна Бакальчук, яка, за даними Forbes, є найбагатшою жінкою Росії, оголосила про подачу на розлучення з Владиславом.

У середу компанія Wildberries та сама Тетяна повідомили, що група озброєних осіб на чолі з Владиславом намагалася увірватися до офісу. Владислав стверджує, що він та його представники були без зброї і мали намір обговорити бізнесові питання, а охоронці компанії, що утворилася після злиття, відкрили вогонь по ньому та його колегах.

Wildberries зазначила, що зустріч із Владиславом не була запланована. Компанія також опублікувала відео з камер спостереження, на якому видно бійку в коридорі. На записі чутно постріли. Інші відеоматеріали, розповсюджені в соцмережах, показують, як люди біжать до входу в будівлю під звуки пострілів, а чоловіки витягують зброю.

Wildberries, яка починала як онлайн-платформа з перепродажу одягу, сьогодні пропонує все — від електроніки до кухонного начиння, маючи обороти в мільярди доларів.

НОВИНИ