Пошук
Close this search box.

Нові вибухи в Лівані: загинули 14 осіб, понад 450 поранені. Усе вказує на поглиблення конфлікту з Ізраїлем

Апарати зв'язку Хезболли вибухають другий день поспіль / ФОТО: AFP

Апарати зв’язку Хезболли вибухають другий день поспіль / Фото: AFP

Ліван опинився в епіцентрі нової хвилі вибухів, які вразили країну в середу, залишивши після себе 14 загиблих та понад 450 поранених. На цей раз ціллю стали портативні рації, які, як повідомляють, належали членам “Хезболли”. Вибухи відбулися лише через день після аналогічної атаки, під час якої детонували пейджери, що призвело до смерті 12 людей,повідомляє The time of israel.

Одним із місць вибухів була похоронна церемонія в місті Сайда, організована “Хезболлою” для вшанування жертв попереднього нападу. Очевидці бачили, як вогонь та уламки пошкодили автомобілі та мобільні магазини, а люди, панікуючи, шукали укриття.

За даними ліванської Червоного Хреста, вибухи прокотилися по кількох районах країни, зокрема в південних передмістях Бейрута. Місцеві рятувальники підтвердили, що головною мішенню стали портативні радіостанції, які використовуються бойовиками “Хезболли”.

Ці нові напади ще більше посилили напругу в регіоні, де нещодавно відновилися ракетні обстріли між “Хезболлою” та ізраїльськими силами. Хоча Ізраїль офіційно не взяв на себе відповідальність за ці вибухи, багатьом експертам видається очевидним, що Тель-Авів веде активну операцію, спрямовану на знищення комунікаційних мереж і ресурсів “Хезболли”.

Незалежні спостерігачі наголошують на глибокій загрозі дестабілізації Лівану, де політичні й воєнні конфлікти можуть ще більше ускладнити ситуацію в регіоні, вже охопленому конфліктом між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС.

Ці події відбуваються на тлі продовження боїв на південному кордоні Ізраїлю. Лише за останні дні “Хезболла” випустила десятки ракет на територію Ізраїлю, що спонукало ізраїльську армію оголосити про нову фазу бойових дій та перекидання додаткових військ на північний фронт.

НОВИНИ