Пошук
Close this search box.

Міністр зв’язку Ізраїлю видаляє загадковий допис після хвилі вибухів у Хезболлі

Міністр зв’язку Ізраїлю Шломо Кархі привернув увагу міжнародних ЗМІ після того, як опублікував у соціальних мережах допис, що натякає на вибухи, які днями обрушилися на угруповання Хезболла. Як пише австрійське видання Der Standard, допис з’явився у Twitter (нині X), але був швидко видалений міністром.

У своєму пості Кархі процитував уривок із Книги Наума, що входить до Танаху та Старого Завіту: «Вона спустошена, пограбована і пограбована!… Серця розбиті, коліна підгинаються, стегна тремтять від жаху, а обличчя у всіх жовті від страху». Ця цитата була розцінена як натяк на серію вибухів, що сталася в угрупованні Хезболла, однак офіційного підтвердження чи заяви з боку Ізраїлю щодо цієї операції не було.

У вівторок вибухи, що вразили пристрої членів Хезболли, призвели до загибелі 12 людей та тисяч поранених. Лише через добу відбулася нова хвиля вибухів, вражаючи інші електронні пристрої, зокрема радіостанції та сонячні батареї, використовувані Хезболлою.

Попри те, що Ізраїлю приписують ці атаки, країна офіційно не взяла на себе відповідальність і утримується від коментарів. Тим часом американські джерела розповіли The New York Times, що операція була ретельно спланована ізраїльськими спецслужбами Моссад та військовими силами ЦАХАЛ.

За інформацією ліванських джерел безпеки, наданою агентству Reuters, агенти Моссаду заклали вибухові пристрої в пейджери, імпортовані Хезболлою, ще кілька місяців тому. Це підтверджує довгу історію складних операцій ізраїльської розвідки, спрямованих на ослаблення своїх ворогів за межами країни.

НОВИНИ