Пошук
Close this search box.

Напад у Роттердамі: один загиблий, інший поранений, підозрюваний затриманий

Місце теракту в Роттердамі. ФОТО: Media TV / AP / Profimedia

Напад у Роттердамі. Фото: Media TV / AP / Profimedia

У ніч на четвер у Роттердамі стався жахливий напад з ножем, в результаті якого одна людина загинула, а інша отримала серйозні травми. Згідно з повідомленнями голландських ЗМІ, підозрюваний напав на свою першу жертву на автостоянці під мостом Еразма, після чого піднявся на вулицю, де смертельно поранив ще одну людину. Очевидці стверджують, що нападник мав при собі два великі ножі і атакував випадкових перехожих.

Поліція затримала підозрюваного, який також отримав поранення. Речник поліції Вессел Столле підтвердив, що розслідування триває, але наразі немає інформації про мотиви нападу. “Ми розглядаємо всі можливі сценарії”, — додав він.

Згідно з повідомленням голландської газети De Telegraaf, свідки чули, як нападник вигукував “Аллаху Акбар”, що в арабській означає “Бог великий”. Поліція підтвердила, що чула цю фразу, і вона є частиною розслідування.

Спортивний інструктор Reniël Renato David Litecia, який став свідком подій, розповів, що він намагався зупинити нападника, використовуючи два палиці, і зміг забрати ножі, викинувши їх подалі. “Спочатку я думав, що це бійка, але потім зрозумів, що ситуація набагато серйозніша”, — сказав він.

За словами Крістель Арнц, іншого речника поліції, нападник спочатку напав на жертву в підземній автостоянці, а потім продовжив атакувати біля жвавої тераси. Вона також зазначила, що наразі ще зарано визначити мотиви нападу. “Ми затримали підозрюваного і будемо його допитувати. Переглянемо всі свідчення свідків, щоб з’ясувати можливі причини”, — додала вона.

Особистості жертв та підозрюваного поки що не розголошуються.

НОВИНИ