Пошук
Close this search box.

350-й день війни в Ізраїлі: знято обмеження для жителів півночі. Хронологія подій

Фото: depositphotos

П’ятниця, 20 вересня 2024 року, 350-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у Газі, Юдеї, Самарії та Лівані, починаючи з 7 жовтня 2023 року. Про це повідомляє newsru.co.il.

ЦАХАЛ активізував дії на північному фронті, завдаючи ударів по об’єктах “Хізбалли” в Лівані. Жителям десятків населених пунктів, включаючи Цфат, рекомендовано бути поруч з укриттями. ЦАХАЛ також продовжує наземну операцію в Газі, а також у Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 20.09.2024

10:00
“Хізбалла” підтвердила загибель ще одного свого бойовика в результаті удару ЦАХАЛу по об’єкту в Байт-Ліфі, на півдні Лівану.

09:00
Джерела в Газі повідомляють: ЦАХАЛ завдав удару по об’єкту в Байт-Хануні, на півночі сектору. Один загиблий, є поранені.

Сирійські опозиційні ЗМІ заявляють, що рано вранці 20 вересня на трасі від Дамаска в напрямку кордону з Ліваном був завданий авіаудар по автомобілю. Одна людина загинула, одна поранена. За оцінкою сирійських джерел, атаку здійснив ізраїльський безпілотник. Саудівський телеканал “Аль-Хадат” повідомив, що метою була “високопоставлена особа”. Пізніше оголосили, що загинув командир іракських шиїтських бойовиків Абу Хайдар аль-Хафаджі. Офіційний Дамаск поки не коментує цю інформацію.

07:00
Після оцінки ситуації, командування тилом зняло введені 19 вересня обмеження для жителів регіональних рад Мером Галиль, Галиль Еліон, Мевоот Хермон, а також для Кирьят-Шмони, Метули, Йесод а-Маала, Хацор а-Гліліт, Рош-Піни, Цфата, Метули та півночі Голанських висот на північ від Кацрина. Рекомендується слідкувати за інструкціями командування тилом, які публікуються на національному порталі та в додатку командування тилом.

Водій броньованого автобуса, який їхав з поселення Мево-Дотан, повідомив про обстріл автобуса в районі села Акраба. Постраждалих немає. На місце були викликані великі сили ЦАХАЛу.

У Метулі пролунав сигнал тривоги. Попередньо зафіксовано ракетний обстріл.

06:00
Джерела в ПА повідомляють, що ізраїльські військові затримали підозрюваного в районі Ятти, на південь від Хеврона.

Джерела в Газі повідомляють про удари ВПС ЦАХАЛу по об’єктах у Зайтуні, на південному сході міста Газа.

05:00
Джерела в Газі повідомляють: ВПС ЦАХАЛу завдали удару по об’єкту на півночі сектору.

Ізраїльський вертоліт атакував ціль поблизу лікарні “Аль-Ауда” в Нусейраті, у центрі сектора.

04:00
Джерела в ПА: прикордонна поліція діє в Кафр-Акабі, на північ від Єрусалима. Під час сутичок кілька автомобілів загорілися.

ЦАХАЛ проводить операції в Каландії, між Рамаллой та Єрусалимом.

03:00
ЦАХАЛ діє в Джафні, на північ від Рамалли.

02:00
Джерела в Газі: ВПС ЦАХАЛу завдали удару по будинку родини Абу аль-Хаталя в Газі. Щонайменше шість загиблих, є поранені.

01:00
Джерела в Газі повідомляють про удар по будинку родини Саад на північному заході міста Газа. Є поранені.

У Хевроні тривають дії ЦАХАЛу. В Кабатії ліквідовано командира “Батальйонів мучеників аль-Акси” Шаді Закарну.

00:00
Рада Хацор а-Гліліт оголосила про скасування занять у п’ятницю, 20 вересня. ЦАХАЛ проводить затримання в Кафр-Лакіфі, на схід від Калькілії.

НОВИНИ