Пошук
Close this search box.

Британська розвідка: Росія втратила значні запаси боєприпасів у Торопці

Ракета-дрон Паляниця.Фото: Слово і діло

Удар по російському складу боєприпасів у Торопці, Тверська область, завдав серйозної шкоди військовим ресурсам Росії, що вплине на її операції, зокрема в Курській області. Про це повідомляє TimeUkraineIsrael. з посиланням Українську правду

18 вересня було уражено стратегічний склад боєприпасів, який вміщував понад 30 тисяч тонн снарядів. Склад розташований приблизно за 500 км від кордону з Україною. Це був один з найбільших подібних об’єктів у Росії, і його втрати суттєво позначаться на військових можливостях РФ.

Ланцюгова детонація через неналежне зберігання

Розвідка Великобританії вважає, що причиною ураження складу стало неналежне зберігання боєприпасів, які залишалися вразливими для ударів дронів, незважаючи на проведену модернізацію у 2018 році. Це призвело до каскадної детонації, що знищила величезні запаси боєприпасів.

Незважаючи на заяви Росії про перехоплення більш ніж 50 безпілотників під час атаки, російська ППО не змогла ефективно протидіяти українським ударам на великих дистанціях.

Вплив на бойові операції

Втрата цього складу може серйозно вплинути на російські сухопутні операції, особливо в Курській області, де боєприпаси були необхідні для підтримки активних бойових дій. Українські джерела зазначають, що серед знищених боєприпасів були ракети для комплексів “Іскандер”, “Точка-У” та артилерійські снаряди

НОВИНИ