Пошук
Close this search box.

«На фронті відбулося 65 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб»

Фото: shotam.

Інформація від Генерального штабу ЗСУ: станом на сьогодні зафіксовано 65 бойових зіткнень на фронті, що свідчить про високу інтенсивність бойових дій. Окупанти продовжують активну діяльність на Покровському і Курахівському напрямках. Наші захисники мужньо утримують рубежі та зривають плани агресора.

Обстріли та терористичні атаки

Протягом доби ряд населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях зазнали терористичних атак. Ворог завдавав артилерійських обстрілів по Брускам, Малушиному, Павлівці, Журавці, Великій Писарівці та Бояро-Лежачам. Під ударами авіації опинилися Есмань, Біловоди, Журавка, Бувалине та Яструбщина. Відомо про десять авіаційних ударів, які були завдані по території Курської області, з використанням 12 керованих авіаційних бомб.

Напрями бойових дій

Харківський напрямок: ворог здійснив дві атаки в районі Вовчанська, де триває бій. Ситуація залишається під контролем.

Куп’янський напрямок: противник намагався просунутися до наших позицій у районах Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки, зафіксовано десять боєзіткнень. Окупанти скинули дев’ять авіабомб на території Куп’янська та Куп’янська-Вузлового.

Лиманський напрямок: агресор активізувався, провівши п’ять атак поблизу Чернещини, Дружелюбівки, Новосадового та Діброви.

Сіверський напрямок: ворог намагався прорвати нашу оборону в районі Виїмки. Також зафіксовані авіаудари по Іванівці, Свято-Покровському та Слов’янську.

Краматорський напрямок: наші захисники відбили дві атаки біля Калинівки та Кліщіївки, а поблизу Григорівки та Ступочків зупинено п’ять атак ворога.

Торецький напрямок: загарбник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації здійснив чотири атаки в районах Дачне, Торецьк, Щербинівка та Неліпівка, де тривають бої.

Поточна ситуація

Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському напрямку, де відбулося 21 зіткнення різної інтенсивності. Бої тривають у шести локаціях в районах Новоторецька, Гродівки, Новогродівки та Маринівки. Ворог здійснив авіаудари НАРами в бік Олександрополя.

Ситуація залишається складною на Курахівському напрямку, де відбито шість штурмів біля Гірника, Цукуриного, Желанного Другого та Катеринівки. У районі Времівки агресор атакує неподалік Вугледара та Водяного, де триває чотири боєзіткнення. На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках активних дій не зафіксовано, проте ворог продовжує авіаційні удари та артилерійські обстріли.

Придніпровський напрямок: наші захисники успішно відбили штурм ворога.

Українські війська продовжують виснажувати противника по всій лінії бойового зіткнення та в тилу.

Приєднуйтеся до Сил оборони! Переможемо! Слава Україні!

НОВИНИ