Пошук
Close this search box.

ЄС закликає до негайного припинення вогню в Лівані через загострення конфлікту

Головний дипломат Європейського Союзу, Жозеп Боррель

Головний дипломат Європейського Союзу, Жозеп Боррель

Європейський Союз висловив «глибоке занепокоєння» через ескалацію насильства в Лівані після кривавих нападів, що сталися у п’ятницю в Бейруті, і закликав до «термінового» припинення вогню. Про це заявив у неділю верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, повідомляє AFP.

«ЄС надзвичайно стурбований ескалацією насильства в Лівані після атак у Бейруті», — наголосив Боррель у своїй заяві. Він закликав до «негайного припинення вогню уздовж блакитної лінії, а також у Газі». Блакитна лінія є демаркаційною лінією, яка з 2000 року відділяє збройні сили Лівану від ізраїльських військових.

За словами Борреля, «цивільні несуть основний тягар» конфлікту, тоді як «важкі бої» продовжувалися в неділю як в Ізраїлі, так і в Лівані.

Він також попередив, що цивільні будуть тими, хто найбільше постраждає у разі повномасштабної війни, яку необхідно уникнути через інтенсивні дипломатичні зусилля.

Наступного тижня Боррель, разом з іншими світовими лідерами, візьме участь у щорічному засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

НОВИНИ