Пошук
Close this search box.

353-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos

Понеділок, 23 вересня 2024 року, став 353-м днем війни «Залізні мечі», яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у Газі, на Західному березі, у Лівані, починаючи з 7 жовтня 2023 року. Як повідомляє newsru.co.il, у цей день Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила серію масштабних ударів по позиціях ХАМАС та «Хезболли».

Зміщення акцентів на північний фронт

23 вересня основна увага ЦАХАЛ була сконцентрована на північному напрямку, де військові літаки атакували об’єкти «Хезболли» на півдні Лівану. Продовжувались операції і в секторі Газа, де військові знищили штаб ХАМАС, розташований у стратегічно важливому районі.

Хронологія подій

10:00
Сили прикордонної поліції провели операції в таборі Шуафат та населеному пункті Аната на півночі Єрусалиму. У той же час, ліванські джерела повідомляли про авіаудари ЦАХАЛ на північ від Бейрута.

09:00
Було попереджено терористичну атаку поблизу військової бази «Лахиш» на шосе 35 біля Бейт-Гуврина. Терорист, що напав, був нейтралізований. Згодом з’ясувалося, що нападник — ізраїльський араб, який працював на базі. Тривога в Кир’ят-Шмоні, яка раніше прозвучала, виявилася помилковою.

08:00
Телеканал «Аль-Манар» повідомив, що ізраїльські ВПС завдали понад 80 ракетних ударів по цілях на півдні Лівану, в районах Набатії, Тиру, та Бекаа. Атаки тривали більше години, під час яких було уражено близько 150 об’єктів.

07:00
Прес-секретар ЦАХАЛу Даниель Хагарі заявив, що удари по Лівану були здійснені через підготовку «Хезболли» до нових атак на Ізраїль. Він також попередив ліванських цивільних про необхідність негайно залишити будинки, в яких зберігається зброя.

06:00
ЦАХАЛ продовжував завдавати ударів по позиціях «Хезболли» в Лівані. Тривоги у прикордонних населених пунктах Нетуа і Саса виявилися помилковими.

05:00
У секторі Газа вертольоти ЦАХАЛу атакували об’єкти на півдні міста. Водночас у районі Хеврона сили ЦАХАЛу провели операції з арештами.

04:00
На Голанських висотах було перехоплено безпілотник, запущений із проіранської угруповання в Іраку. ЦАХАЛ повідомив, що безпілотник, який летів через Сирію, був збитий без жертв.

03:00
У центральній частині сектору Газа в результаті удару ЦАХАЛу по дому родини Абу Самак загинуло п’ять осіб.

02:00
Палестинські джерела повідомляють про зіткнення у Каландії, а також про удари по району Зайтун у Газі.

01:00
Ізраїльські військові атакували штаб ХАМАСу, розташований на території школи «Халід Бін-Уалід» у центрі Гази. Операція, проведена на основі розвідданих, мала на меті знищення командного пункту, де планувалися терористичні атаки.

00:00
У Верхній Галілеї ізраїльський офіцер був легко поранений внаслідок ракетного обстрілу з Лівану. Також повідомляється про артилерійські обстріли позицій у Газі, зокрема у районі Джабалії та кварталі Ас-Сабра.

353-й день війни відзначився масштабними операціями як на північному, так і на південному фронтах. ЦАХАЛ продовжує завдавати ударів по ключових позиціях терористів, знищуючи інфраструктуру та зброю, зосереджену в житлових районах.

НОВИНИ