Пошук
Close this search box.

Десантники 95-ї бригади заявили про новий прорив кордону з Росією

Фото: dshv

Українські десантники з 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади здійснили новий прорив на російському кордоні. Відповідне відео опублікували самі військові у соціальних мережах, повідомляє liga. Це вже другий прорив з початку операції на території Російської Федерації, яка розпочалася в Курській області.

На відео показано, як українські бійці долають ворожі інженерні загородження і починають рух вглиб російської території. Також продемонстровані бойові дії, де підрозділи Десантно-штурмових військ (ДШВ) України атакують опорні пункти противника в прикордонній зоні, зокрема за участю українських танкових сил.

Операція на території Курської області стартувала 6 серпня, однак українська влада офіційно не коментувала її майже тиждень. Лише 12 серпня президент Володимир Зеленський підтвердив її проведення. Пізніше стало відомо, що більшість військових дізналися про початок операції лише за добу до її початку.

13 вересня Зеленський заявив, що Росія намагається повернути контроль над Курською областю, плануючи для цього залучити до 70 тисяч військових. Проте на цей момент значних успіхів з боку РФ не зафіксовано.

НОВИНИ