Пошук
Close this search box.

Щонайменше 16 цивільних поранено під час російських авіаударів по Запоріжжю, серед них 15-річний підліток

Пошкоджений житловий будинок,Запорізька область, Україна Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Пошкоджений житловий будинок,Запорізька область, Україна Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Щонайменше 16 цивільних, включаючи 15-річного хлопця, були поранені внаслідок авіаударів Росії по місту Запоріжжя пізно ввечері в неділю, повідомили українські офіційні особи в понеділок.

Губернатор Запорізької області Іван Федоров на своєму каналі в Telegram заявив, що Росія завдала щонайменше семи авіаударів по місту та прилеглих районах, пошкодивши 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, автомобілі, гаражі та приватні будинки. Рятувальники евакуювали мешканців кількох постраждалих будинків, повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

За попередніми даними, російські війська використали керовані авіабомби для удару по Запоріжжю, заявили у міністерстві.

Федоров додав, що за останню добу росіяни здійснили 363 авіаційні та наземні удари по 12 населеним пунктам у ширшій Запорізькій області.

На офіційній сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Facebook було опубліковано відео, де рятувальники розбирають завали, розблоковують під’їзди до будинків і надають допомогу пораненим уночі біля пошкодженого житлового будинку.

Крім того, у ніч на понеділок Росія запустила дві керовані ракети та чотири ударні дрони, націлені на Україну. Повітряні сили України повідомили, що три безпілотники були збиті в Сумській області. Завдяки активній протиповітряній обороні України, дві ракети та один дрон не досягли своїх цілей.

НОВИНИ