Пошук
Close this search box.

Роберт Діган: Загибель героїчного рейнджера у війні за Україну

Роберт Діган.Фото: novynarnia

Історія мужності

29-річний Роберт Діган, колишній рейнджер Збройних сил Ірландії з міста Ньюбридж, графство Кілдер, став жертвою війни, загинувши минулого четверга під час боїв в Україні. Його загибель, підтверджена лише в неділю, є сумною втратою для його родини та друзів, а також свідченням відданості міжнародних волонтерів, які приєднуються до боротьби за Україну.Про це повідомив Ірландський портал Irish Times.

Шлях до героїзму

Діган, колишній член елітного підрозділу армійських рейнджерів, раніше зазнав серйозного поранення, втративши одне око в результаті вибуху саморобної вибухівки під час виконання службових обов’язків у жовтні 2022 року. Незважаючи на ці труднощі, він не здався і повернувся в Україну на початку цього року, щоб взяти участь у війні на стороні українських сил.

Операції в Україні

В Україні Діган став частиною спеціального підрозділу “Стугна”, який виконує складні та небезпечні місії. Він загинув, прикриваючи відступ своєї команди під час бою з російськими військами. Це свідчить про його високу відданість справі та готовність ризикувати власним життям заради колег.

Реакція суспільства

Президент Ірландії Майкл Хіггінс, виступаючи на Саміті ООН в Нью-Йорку, висловив співчуття родині Дігана, назвавши його загибель “жахливою трагедією”. Міністерство закордонних справ Ірландії підтвердило, що надає консульську допомогу родині, але не коментує деталі конкретної справи.

Пам’ять про героя

Сім’я Роберта Дігана описується як шанована військова родина: його батько та брат також служили в Збройних силах. Діган завжди був відомий своїм активним способом життя, високими спортивними досягненнями та глибокими принципами. Його трагічна загибель підкреслює жертви, які роблять іноземні волонтери в цій війні, намагаючись підтримати Україну в її боротьбі за свободу.

НОВИНИ