Пошук
Close this search box.

Ізраїль завдав наймасштабніших авіаударів по цілях “Хезболли”, загинуло понад 100 людей

Ізраїльське бомбардування Лівану. ФОТО: Hussein Malla / AP / Profimedia

Ізраїльське бомбардування Лівану. Фото: Hussein Malla / AP / Profimedia

Ізраїль здійснив найширшу хвилю авіаударів проти позицій підтримуваного Іраном угруповання “Хезболла” в Лівані, внаслідок яких загинуло щонайменше 100 осіб, включаючи жінок, дітей та медиків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я Лівану. Більше 400 людей отримали поранення, повідомляє Reuters.

Авіаудари відбулися після найзапеклішого обміну вогнем між Ізраїлем та “Хезболлою” за останній рік, оскільки Ізраїль посилив свої дії на північному кордоні. Це пов’язано з підтримкою “Хезболли” свого союзника ХАМАСу, що веде війну з Ізраїлем у секторі Гази.

“Ми поглиблюємо наші атаки в Лівані, і дії триватимуть доти, поки ми не повернемо північних жителів до їхніх домівок у безпеці,” заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у відеозверненні. Він також закликав ізраїльську громадськість до збереження спокою.

Авіаудари вразили ключові опорні пункти “Хезболли” на півдні Лівану, у долині Бекаа та на півночі біля сирійського кордону. Ізраїльська армія повідомила, що понад 300 цілей були знищені, зокрема будинки, де, за їхніми даними, “Хезболла” зберігала зброю.

У відповідь “Хезболла” оголосила, що обстріляла ізраїльські військові пости, що свідчить про подальше загострення конфлікту на кордоні.

НОВИНИ