Пошук
Close this search box.

354-й день війни в Ізраїлі: Операція «Стріли півночі» в Лівані. Хронологія подій

Фото: depositphotos.

У вівторок, 24 вересня 2024 року, продовжується 354-й день війни «Залізні мечі», яку Ізраїль веде проти терористичних угруповань у Газі, на Західному березі та в Лівані, починаючи з 7 жовтня 2023 року. Про це повідомляє newsru.co.il. Найгостріші зіткнення відбуваються в рамках операції «Стріли півночі», у ході якої військово-повітряні сили ЦАХАЛу атакують об’єкти «Хезболли» по всій території Лівану. Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомляє про сотні загиблих, тоді як бойовики «Хезболли» завдають ударів по півночі та центральних районах Ізраїлю. Водночас бойові дії продовжуються в секторі Газа, а також на Західному березі.

Хронологія подій 24 вересня 2024 року

10:00
Тривога в Верхній Галілеї. Сирени «Цева Адом» пролунали в Центральній і Нижній Галілеї, після чого були зафіксовані пуски ракет із Лівану. ЦАХАЛ повідомляє про запуск близько 55 ракет у період із 9:36 до 9:44. Деякі з них перехоплено, однак інші влучили у відкриту місцевість і навіть у житлові райони Галілеї. Одна з ракет вразила будинок у Кір’ят-Шмоні, спричинивши кілька пожеж. Відомостей про постраждалих поки що не надходило.

09:00
Тривога у Кір’ят-Шмоні та його околицях. Сирени сповістили про ракетні обстріли в Нацереті, Ноф а-Галілеї, Мігдаль а-Емеку й інших населених пунктах Галілеї. У той самий час, ізраїльські ВПС завдали удару по цілі на північ від Нусейрата в центральній частині сектора Газа.

08:00
Служба швидкої допомоги «Маген Давид Адом» повідомила про двох постраждалих унаслідок обстрілу. 58-річна жінка отримала легке поранення обличчя, а 61-річний чоловік перебував у стані нервового шоку. МАДА також надала допомогу декільком громадянам, які постраждали, прямуючи до захищених приміщень.

07:00
Сирени раннього попередження пролунали в декількох населених пунктах Галилеї, включно з Кір’ят-Баліком і Тамрою. Зафіксовано запуск приблизно 15 ракет із Лівану. Деякі з них були перехоплені, осколок ракети потрапив у будинок у Тамрі. Інформації про постраждалих немає.

06:00
Четверо людей із легкими пораненнями були доставлені до лікарні «А-Емек» після нічних обстрілів. Тим часом ЦАХАЛ продовжує артилерійські удари по цілях на півдні Гази.

05:00
За повідомленнями з Лівану, ізраїльські ВПС здійснили удари по об’єктах на південь від міста Тир і біля населеного пункту Шакра.

03:00
Міністерство охорони здоров’я Гази, підконтрольне ХАМАСу, повідомляє про чотирьох загиблих унаслідок удару по будинку в Хан-Юнісі. Водночас «Хезболла» заявила про атаку на військові об’єкти Ізраїлю, однак ЦАХАЛ не підтвердив цю інформацію.

02:00–00:00
ЦАХАЛ завдає масованих ударів по позиціях «Хезболли», уражено понад 1600 цілей. Ізраїльські військові літаки продовжують атаки по ключових військових об’єктах у Лівані.

354-й день війни демонструє подальшу ескалацію конфлікту між Ізраїлем та «Хезболлою». Військові операції охоплюють як Ліван, так і Сектор Газа, а ракетні удари по північних регіонах Ізраїлю не припиняються. Операція «Стріли півночі» набирає обертів, і з обох сторін зафіксовані значні втрати.

НОВИНИ