Пошук
Close this search box.

Бразилія обговорить із країнами Глобального Півдня свій спільний із Китаєм мирний план щодо України

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва Фото: Mike Segar/ Reuters

27 вересня в Нью-Йорку Бразилія планує зустрітися з представниками 20 країн Глобального Півдня для обговорення спільного з Китаєм «мирного плану із шести пунктів» щодо припинення війни між Росією та Україною. Про це повідомляє агентство Reuters.

Очікується, що на зустрічі будуть присутні представники Колумбії, Єгипту, Індонезії, Мексики, Саудівської Аравії, Південної Африки, ОАЕ та інших країн Глобального Півдня. Водночас європейські держави, які активно підтримують Україну, не були запрошені.

Головуватиме на зустрічі радник президента Бразилії з питань міжнародної політики Селсо Аморім. Він планує переконати учасників підтримати бразильсько-китайський план, який закликає до негайного припинення бойових дій, деескалації та початку мирних переговорів між Росією і Україною, але не вимагає від Москви виведення військ з окупованих територій.

Президент Бразилії у своєму виступі на Генасамблеї ООН знову висловив підтримку цьому плану, попри критику з боку українського президента Володимира Зеленського, який назвав пропозицію деструктивною.

НОВИНИ