Пошук
Close this search box.

Глави МЗС Єгипту, Іраку та Йорданії: Ізраїль підштовхує регіон до тотальної війни

Ізраїльське бомбардування Лівану. ФОТО: Hussein Malla / AP / Profimedia

Ізраїльське бомбардування Лівану. Фото: Hussein Malla / AP / Profimedia

Міністри закордонних справ Єгипту, Іраку та Йорданії в середу засудили “ізраїльську агресію проти Лівану”, заявивши, що Ізраїль провокує “небезпечну ескалацію” у регіоні, повідомляє AFP.

У спільній заяві, опублікованій після зустрічі на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, три глави дипломатії наголосили, що “припинення ескалації починається з припинення ізраїльських атак на Газу”.

Міністр закордонних справ Лівану Абдалла Бу Хабіб, зі свого боку, висловив розчарування з приводу висловлювань президента США Джо Байдена щодо кризи між Ізраїлем і Ліваном. Він зазначив, що промова Байдена не вирішить проблеми, але висловив надію на втручання Вашингтона.

“Це не було сильним, не перспективним і не допоможе вирішити ситуацію”, – сказав Хабіб, коментуючи заяву Байдена, який попередив про ризик “генералізованої війни” в Лівані та закликав до припинення вогню в Газі.

Проте ліванський міністр додав: “Я все ще сподіваюся, що Сполучені Штати, єдина країна, здатна реально покращити ситуацію на Близькому Сході, зможуть вплинути на розв’язання кризи в Лівані”.

Зростаюча напруженість між Хезболлою та Ізраїлем в останні дні посилила побоювання щодо можливого регіонального конфлікту, на тлі якого Ізраїль здійснив серію ударів по об’єктах Хезболли в південному та східному Лівані, а також на околицях Бейрута, що призвело до сотень жертв.

НОВИНИ