Пошук
Close this search box.

“Я став заручником”: Коломойський про відмову вносити заставу

Ігор Коломойський в суді.Фото: LB

Київ, 25 вересня — Бізнесмен Ігор Коломойський, який наразі перебуває під арештом, заявив, що не має наміру вносити заставу у розмірі 1 млрд 877 млн 360 тис. гривень, вважаючи це “кримінальним рекетом”.

Судове засідання та позиція Коломойського

Як повідомляє видання unian.Під час слухань у Шевченківському районному суді Києва, суддя Олексій Глянь оголосив рішення про відмову у зміні запобіжного заходу для Коломойського з тримання під вартою на домашній арешт або особисте зобов’язання. Бізнесмен пояснив, чому відмовляється сплачувати заставу: “Я вважаю, що це рекет на державному рівні з використанням всіх силових структур, включаючи судову владу.”

Коломойський також зауважив, що його попереджали про можливість значного розміру застави ще до арешту, вказуючи на те, що “мене взяли як заручника, посадили до в’язниці та вимагають гроші”.

Адвокати виступають на захист

Адвокат Коломойського, В’ячеслав Краглевич, наголосив, що термін тримання під вартою мав закінчитися 2 вересня 2024 року. Однак сторона обвинувачення подала клопотання про зміну запобіжного заходу на заставу. Адвокат Олександр Лисак підкреслив, що застава є непомірною, а Коломойський не вважає за потрібне вносити будь-які кошти, оскільки відсутні обґрунтовані підозри.

Суть справи

Справу Коломойського відкрито в рамках розслідування, яке проводить Служба безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ). Обвинувачення стосується компаній “Укртатнафта” та “Укрнафта”, акціонером яких є Коломойський. Йому пред’явлено підозри за двома статтями Кримінального кодексу України: шахрайство (ст. 190) та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом (ст. 209).

Висновки та подальші кроки

Справа Коломойського стала знаковою в контексті боротьби з корупцією в Україні. Його відмова сплачувати заставу та заяви про “кримінальний рекет” викликали широкий резонанс. Подальші дії адвокатів можуть вплинути на розгляд справи в суді, і Коломойський продовжить оскаржувати встановлену заставу.

НОВИНИ