Пошук
Close this search box.

Зеленський на Генасамблеї ООН: Україна ніколи не прийме нав’язану мирну угоду

Зеленський

Володимир Зеленський, виступ перед Генасамблеєю ООН Фото: Julia Demaree Nikhinson / AP / Profimedia

Президент України Володимир Зеленський у середу під час виступу на форумі ООН у Нью-Йорку заявив, що Україна, яка вже понад два з половиною роки воює з Росією, “ніколи” не погодиться на мирну угоду, нав’язану великими державами. Про це повідомляє AFP.

Виступаючи перед Генеральною Асамблеєю ООН, Зеленський засудив “колоніальні війни та змови великих держав за рахунок малих країн”, наголосивши, що “українці ніколи не приймуть” таку мирну угоду з Москвою, яка буде нав’язана ззовні.

Зеленський розпочав свою промову з нагадування про день, коли російські танки обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, назвавши це “одним із найжахливіших моментів війни”. Він підкреслив, що російські війська діяли жорстоко, не думаючи про потенційно катастрофічні наслідки.

За словами українського лідера, ядерна безпека є одним із ключових елементів запропонованої ним Формули миру. «Більшість світу розуміє, що поставлено на карту», — зазначив Зеленський.

Путін планує атаки на українські ядерні об’єкти — Зеленський

Під час свого виступу в середу Зеленський також звинуватив президента Росії Володимира Путіна у плануванні атак на ядерну інфраструктуру України.

“Ми нещодавно отримали тривожну нову інформацію від наших розвідувальних служб. Зараз Путін, схоже, планує атаки на наші ядерні об’єкти та їхню інфраструктуру”, — заявив Зеленський перед Генасамблеєю ООН.

НОВИНИ