Пошук
Close this search box.

Ізраїль нарощує військові сили на кордоні з Ліваном

Ізраїльська армія в середу викликала дві бригади резервістів для розгортання на півночі країни через посилення напруженості на кордоні з Ліваном, де майже щодня тривають ракетні обстріли з боку ліванського угруповання “Хезболла”. Це стало відповіддю на зростаючу загрозу з боку цього шиїтського угруповання, яке заявляє, що діє на підтримку ХАМАС, союзника в секторі Газа, де триває війна з Ізраїлем.

За заявою Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), кілька тисяч резервістів будуть мобілізовані для виконання операцій на півночі країни, зокрема для протидії “Хезболлі” та захисту жителів північного Ізраїлю, які були змушені залишити свої домівки через обстріли.

Ізраїль посилив свої авіаудари по південному та східному Лівану, намагаючись знищити ракетні установки, які угруповання використовує для нападів на ізраїльську територію. Обстріли вже призвели до переміщення десятків тисяч людей з обох боків кордону. Попри часті натяки ізраїльських лідерів на можливу наземну операцію в Лівані, Ізраїль поки що обмежується авіаударами.

Начальник Північного командування ізраїльської армії генерал-майор Орі Гордін під час огляду військ зазначив, що солдати повинні бути готові до “маневрів” на території Лівану, підкресливши, що військова операція вже завдала значного удару по “Хезболлі”. Очікується, що прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху скличе кабінет безпеки для обговорення ситуації перед його поїздкою до США для участі в Генеральній асамблеї ООН.

НОВИНИ