Пошук
Close this search box.

Путін оголосив про можливі зміни в ядерній доктрині Росії

Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін Фото: Александр Демьянчук/ТАСС

Президент Росії Володимир Путін у середу заявив, що були запропоновані нові «роз’яснення» щодо російської доктрини використання ядерної зброї. Ці зміни, за його словами, виникають у відповідь на сучасні військові загрози та передбачають можливість застосування ядерної зброї не тільки у випадку прямої агресії, але й у разі підтримки нападів на Росію з боку будь-якої країни, навіть якщо вона не бере участь безпосередньо.

На засіданні Ради безпеки Росії, Путін уточнив, що агресію з боку неядерної держави, але за участю чи підтримкою ядерної країни, можна розглядати як спільний напад на Росію. Це, як він натякнув, стосується нинішнього конфлікту з Україною та підтримки, яку вона отримує від західних держав.

«Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю в разі агресії проти Росії чи Білорусі, навіть якщо вона здійснюється за допомогою звичайної зброї», – наголосив Путін. Він також підкреслив, що відповідний крок може бути зроблений у разі, якщо будуть виявлені ознаки масованого пуску ракет або безпілотників.

Заяви Путіна викликають занепокоєння міжнародної спільноти, оскільки вони підкреслюють готовність Росії переглянути свою ядерну політику в умовах зростаючого конфлікту.

НОВИНИ