Пошук
Close this search box.

356-й день війни: Хронологія подій

Фото: detaly

Четвер, 26 вересня 2024 року, 356-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних угруповань у Газі, Юдеї, Самарії та Лівані з 7 жовтня 2023 року.

Операція “Північні стріли” триває, під час якої військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдають ударів по позиціях “Хезболли” по всій території Лівану, знищуючи тисячі цілей. Водночас операції продовжуються в Газі, Юдеї та Самарії.Про це повідомляє newsru.co.il.

Хронологія подій 26 вересня 2024 року:

12:00 Арабські джерела повідомляють, що ЦАХАЛ завдав авіаудару в районі Ель-Касра, на кордоні Лівану та Сирії. Ізраїльські військові підтвердили продовження атак на інфраструктуру терористів “Хезболли” в різних регіонах Лівану.

11:00 У Прибережному окрузі поліція розшукує уламки ракет і протиракет, що впали в районах Ешер та Акко. Одна з ракет впала в море біля Акко, постраждалих немає. Служба швидкої допомоги надала допомогу двом людям, які пережили сильний шок.

10:00 У регіонах Акко та Верхній Галілеї прозвучала тривога “Цева адом”, вперше за останні 24 години. Телеканал “Аль-Манар”, пов’язаний із “Хезболлою”, повідомляє про інтенсивні удари ізраїльської авіації по цілях на півдні, сході та в центрі Лівану, зокрема в Шаркії, Кфар Джузі, Джабшіті та Хумейні аль-Фаука.

09:00 У рамках операції “Північні стріли” ізраїльські ВПС вночі атакували приблизно 75 об’єктів “Хезболли” в Лівані, включаючи склади боєприпасів, пускові установки та військові споруди. Ліванські медики повідомляють про трьох загиблих унаслідок атаки на півдні Лівану, в районі Айта аш-Шааб.

08:00 Джерела в Газі повідомляють про нові удари ЦАХАЛа по об’єктах у районі Зайтун, на південному сході міста Газа.

07:00 Ізраїльські ВПС завдали ударів по об’єктах у Зайтуні, на південному сході міста Газа.

05:00 Військові ЦАХАЛу проводять операції в Шхемі та Хевроні. У Хевроні затримано підозрюваного. Джерела в Газі повідомляють про атаку ЦАХАЛа на будинок сім’ї Аль-Маттарі в Хан-Юнісі, в результаті якої загинуло п’ять осіб, є поранені.

04:00 Ізраїльські сили увійшли до кількох палестинських населених пунктів на Західному березі річки Йордан, зокрема в Бака аль-Хатаб, Ямун та Таркумію. В результаті рейдів затримано підозрюваних. Підрозділи прикордонної поліції також діють на сході Єрусалима, в районі Абу Діс.

03:00 Операції ЦАХАЛу в Дженіні продовжуються, ізраїльські військові вступили у перестрілку з бойовиками.

02:00 ЦАХАЛ проводить рейди на півдні Лівану, а також у містах Дура і Бейт-Кахіль, що на Західному березі.

01:00 Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила про підозрілу активність з боку ліванської території. Ізраїльські війська відкрили вогонь, прочісуючи місцевість поблизу кордону.

00:00 Ізраїльські ВПС продовжують завдавати ударів по цілях на сході Лівану, одночасно артилерія обстрілює об’єкти в Газі. Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок ізраїльських авіаударів загинуло 72 людини, 392 отримали поранення.

Ліванські джерела стверджують, що між Ізраїлем і “Хезболлою” можуть відбутися перемовини про припинення вогню, однак ізраїльська влада це не підтверджує.

Остання повітряна тривога в прикордонній зоні з Газою прозвучала ввечері 25 вересня. Терористичні угруповання, зазвичай, призупиняють ракетні обстріли вночі.

НОВИНИ