Пошук
Close this search box.

Йоав Галант прокоментував ситуацію із Синуаром та переговори з ХАМАСом

Міністр оборони Йоав Галант.Фото: АА

Міністр оборони Йоав Галант провів закриту зустріч з родинами заручників, захоплених ХАМАСом. Під час зустрічі він вислухав занепокоєння батьків щодо можливого виходу питання звільнення заручників з порядку денного на фоні ескалації конфлікту на півночі Ізраїлю.Про це повідомив 9 канал Ізраілю.

Галант підкреслив, що Ізраїль сподівається на те, що успіхи ЦАХАЛа у боротьбі з “Хізбаллою” можуть стати поштовхом для ХАМАСу до відновлення переговорів і укладення угоди про звільнення заручників. Міністр зазначив, що ізраїльське керівництво очікує нових пропозицій від США. “Різниця в позиціях невелика, але принципова,” – заявив він. “Умови для укладення угоди стали зрілими ще три місяці тому. У моїй компетенції — питання, пов’язані з армією, але переговорами займаються інші. На політичному рівні ми говоримо єдиним голосом.”

Коментуючи повідомлення про зникнення та можливу смерть Яхьї Синуара, Галант відзначив, що глава ХАМАСу іноді зникає на певний час. “Іноді його відсутність триває недовго, іноді довго,” – підкреслив він. “Ми не можемо з упевненістю стверджувати, яка його доля. У нас немає підтвердженої інформації про його смерть.”

Міністр оборони також відмовився коментувати слова прем’єр-міністра Нетаньягу на закритому засіданні, що в живих залишилося лише близько 50 заручників.

НОВИНИ