Пошук
Close this search box.

357-й день війни: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

П’ятниця, 27 вересня 2024 року, знаменує 357-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у секторі Газа, Юдеї та Самарії, а також у Лівані з 7 жовтня 2023 року. Про це повідомляє newsru.co.il.

У рамках операції “Стріли півночі”, військові літаки ВПС ЦАХАЛ завдали ударів по об’єктах “Хізбалли” по всій території Лівану, атакувавши тисячі цілей. Окрім цього, здійснено напад на військовий об’єкт у Сирії. Водночас тривають операції у секторі Газа, Юдеї та Самарії. Єменські хусити запустили балістичну ракету в бік району Гуш-Дан.

Хронологія подій 27 вересня 2024 року

11:00
За інформацією ліванських джерел, ВПС ЦАХАЛ завдали ударів по цілям біля міст Тир, Разія (на південь від Сайди), а також у районах Бурдж аш-Шамалі, Мадждаль-Зун та Аль-Базурія на півдні Лівану.
Вночі та вранці ЦАХАЛ атакував десятки об’єктів терористичної інфраструктури “Хізбалли”, включаючи пускову установку, з якої раніше було здійснено обстріл району Хайфи. Винищувачі ЦАХАЛ продовжили удари по інших цілях, включно з військовими будівлями та бойовиками “Хізбалли”.

10:00
Міністерство оборони Сирії повідомило, що ЦАХАЛ з боку Голанських висот завдав удару по військовому об’єкту в районі Кфар-Ябус поблизу ліванського кордону. У результаті атаки загинуло п’ять сирійських солдатів, ще один отримав поранення.
Служба швидкої допомоги “Маген Давид Адом” поінформувала, що під час обстрілу в Нижній Галілеї постраждав 25-річний чоловік, який отримав осколкове поранення середньої тяжкості.
Сирени “Цева адом” знову прозвучали в Тверії та околицях.

09:00
Тривога “Цева адом” лунала в Тверії, а також у населених пунктах Нижньої Галілеї та на півдні Голанських висот.

08:00
У Хайфі та навколишніх містах (Кір’ят-Бялік, Кір’ят-Моцкін, Кір’ят-Ям, Кір’ят-Ата) пролунали сирени. Зафіксовано запуск близько десяти ракет з Лівану, частина з яких була перехоплена системами ПРО, а кілька впали на відкритій місцевості. Уламки ракет виявлено біля Кфар-Хасидим на схід від Хайфи.

07:00
Хусити з Ємену підтвердили запуск балістичної ракети “Фалястин-2”, названої гіперзвуковою, по об’єкту в Яффо (Тель-Авів). Ізраїльська система ПРО “Хец” перехопила ракету над територією Йорданії. Сирени “Цева адом” пролунали в Тверії, а уламки ракети впали в озеро Кінерет.

06:00
ЦАХАЛ здійснив артилерійські обстріли в районі Аль-Фахарі на південному сході сектору Газа, а також завдав авіаударів по селу Шебаа на півдні Лівану, де загинуло щонайменше дев’ять людей.

05:00
У Газі ВПС ЦАХАЛ завдали удару по західних районах міста. ВМС ЦАХАЛ обстріляли цілі на півночі сектору Газа, а проіранські угруповання в Іраку заявили про використання крилатих ракет “Аркаб” для атак по Ізраїлю.

04:00
ЦАХАЛ провів операцію в Калькілії.

03:00
Вертольоти ЦАХАЛ завдали удару по табору біженців у Дір аль-Балахе в центрі сектора Газа. Зафіксовано одного загиблого.

02:00
ВПС ЦАХАЛ продовжили атаки в Лівані, завдавши ударів по Яате і Кфар Забаде, що на сході країни.
Також було обстріляно дім сім’ї Абу Шанаб у місті Газа.

01:00
ЦАХАЛ повідомив, що ракету, запущену з Ємену, успішно перехоплено системою ПРО “Хец”. У населених пунктах, розташованих на південь від Хайфи, заняття в школах продовжаться без змін.

00:00
Ізраїльська артилерія обстріляла цілі на південному заході міста Газа. ВПС ЦАХАЛ продовжили удари в районі Набатії в Лівані. Сирени лунали в Тель-Авіві, Рамат-Гані та інших містах центрального Ізраїлю, але ракета з Ємену була перехоплена, жертв не зафіксовано.

НОВИНИ