Пошук
Close this search box.

358-й день війни: Хронологія подій

Фото: new voice

Субота, 28 вересня 2024 року. Триває 358-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у Газі, Юдеї та Самарії, Лівані і Сирії. Операція розпочалася 7 жовтня 2023 року. Про це повідомляє newsru.co.il.

Сьогодні ЦАХАЛ продовжує свою операцію “Стріли півночі”, в межах якої ВПС Ізраїлю завдають ударів по стратегічних об’єктах “Хезболли” у Лівані. Вчора ввечері було атаковано головний штаб угруповання на околицях Бейрута, де, ймовірно, перебував його лідер Хасан Насралла. Бойові дії також продовжуються в секторі Гази, Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 28 вересня 2024 року:

09:00
На півночі Ізраїлю, зокрема у Нижній, Центральній та Верхній Галілеї, районах А-Амакім та А-Міфрац, пролунала повітряна тривога. За повідомленням ЦАХАЛу, на півдні Сирії був ліквідований керівник місцевого осередку ХАМАСу Ахмад Мухаммад Фахд. Водночас, в центрі Ізраїлю впала ракета “земля-земля”, випущена з Лівану. Сигнал тривоги не спрацював.

08:00
Повітряна тривога знову пролунала у десятках населених пунктів Верхньої та Центральної Галілеї, районах А-Амакім, Ваді Ара, Самарії та інших регіонах. ЦАХАЛ зафіксував запуск п’яти ракет із Лівану, більшість із яких були збиті. Жертв і постраждалих немає.

07:00
Сигнал тривоги “Цева адом” лунали в Акко, Карміелі, Шфарамі та інших містах Галілеї. За попередніми даними, зафіксований ракетний обстріл, жителі центрального Ізраїлю бачили запуск протиракет. ЦАХАЛ підтвердив пуск ракети з Лівану. У відповідь ВПС Ізраїлю атакували цілі в Тамніні, Тарайє та Машрарі в районі Бекаа.

06:00
ЦАХАЛ продовжує завдавати ударів по об’єктах “Хезболли” в Лівані. Протягом ночі ВПС атакували склади зброї та ракетні пускові установки. У Верхній Галілеї знову лунали сигнали тривоги, зафіксовано запуск близько десяти ракет. Деякі з них були перехоплені.

05:00
Джерела в Газі повідомляють про удари ВПС ЦАХАЛа по цілях у районах Зайтун та інших частинах міста Газа. ЦАХАЛ заявив про нову хвилю атак по цілях у Бейруті, включаючи райони Аль-Каафат, Аль-Хадат, Аль-Лайлакі та інші. Одночасно сили ЦАХАЛа зайшли у Джаба, що на південь від Дженіна, і затримали підозрюваного.

04:00
Безпілотник ЦАХАЛа атакував ціль у центрі сектора Гази, в районі Аль-Магазі. Одночасно ВПС Ізраїлю завдали ударів по цілях “Хезболли” на сході Лівану, а саме в долині Бекаа.

03:00
Ливанські джерела повідомляють про вибухи в районах Бейрута, таких як Бурдж аль-Бараджне та Аль-Мреджа. Водночас ізраїльські сили увійшли до Туль-Карема. ВПС ЦАХАЛу завдали ударів по цілях у Тирі, на півдні Лівану.

02:00
ЦАХАЛ повідомив про ліквідацію командирів “Хезболли” Мухаммада Алі Ісмаїла та його заступника Хусейна Ахмада Ісмаїла, відповідальних за ракетні атаки на Ізраїль. Одночасно тривають атаки на штаби угруповання в Бейруті.

01:00
Іранські джерела повідомляють про можливу загибель генерала КСІР Аббаса Нілфорушана внаслідок авіаудару по околицях Бейрута. Сигнали тривоги були зафіксовані в районі Цфату, дві ракети перехоплено.

00:00
ВПС Ізраїлю продовжують масовані атаки на склади зброї “Хезболли” в Дахії, передмісті Бейрута. Удари завдані по десятках пускових установок на півдні Лівану. Одночасно відбуваються бойові дії в Самарії, де ЦАХАЛ вступив у зіткнення з бойовиками.

НОВИНИ