Пошук
Close this search box.

359-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

29 вересня 2024 року, неділя – 359-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій в Газі, Юдеї та Самарії, а також Лівані та Сирії. Про це повідомляє newsru.co.il.Операція “Стріли півночі” продовжує розгортатися: ВПС ЦАХАЛу завдають ударів по об’єктах “Хізбалли” в Лівані та Сирії, водночас тривають операції в секторі Газа, Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 29.09.2024

15:00
ЦАХАЛ повідомляє, що 28 вересня 2024 року під час удару по центральному штабу “Хізбалли” у Бейруті, який був прихований під цивільною будівлею, було ліквідовано Хасана Насраллу та 20 терористів. Серед загиблих були також керівники “Хізбалли”: Ібрагім Хусейн Джазіні, Самір Туфік Діб, Абд аль-Амір Мухаммад Сабліні та Алі Нааф Аюб, які входили до найближчого оточення Насралли.

14:00
ВПС Ізраїлю атакували об’єкти в Дахії – південному передмісті Бейрута, де знаходяться численні бази “Хізбалли”. Також повідомляється про обстріли ракетних установок і складів зброї цієї терористичної організації по всьому Лівану. Під час обстрілів на півночі Ізраїлю в Нижній та Західній Галілеї оголошено тривогу “Цева адом” через ракетний вогонь з Лівану.

13:00
ЦАХАЛ атакував штаб ХАМАСу на півночі сектора Гази, що знаходився на території колишньої школи. У районі Авівіму поблизу ліванського кордону була оголошена тривога через можливе вторгнення БПЛА.

12:00
Сирійські та ліванські джерела повідомляють про вибухи в районі Хомса, на кордоні з Ліваном. ВПС Ізраїлю завдали удару по сирійському КПП поблизу Кусайри, щоб запобігти транспортуванню зброї до Лівану.

11:00
Ліванські джерела підтверджують, що ізраїльські ВПС знищили автомобіль на сході Лівану. ЦАХАЛ також підтвердив ліквідацію Набіля Каука, голови служби контррозвідки “Хізбалли”, завдяки точним даним розвідки.

10:00
Артилерія ЦАХАЛу обстріляла ціль у Бейт-Лахії на півночі сектора Гази. Ліванські джерела повідомляють про удари по цілях у Балате, Аль-Джмайме та Хумін аль-Фуке на півдні Лівану, де загинуло троє людей.

09:00
Ізраїльські ВПС завдали удару по району Тайр Деббе на півдні Лівану, внаслідок якого загинули четверо представників “Ісламського товариства Ресала”. Ракетний обстріл також зафіксовано у районі Кінерета, де впало вісім ракет, на щастя, без постраждалих.

08:00
ЦАХАЛ продовжує операції на півдні Лівану, обстрілюючи кілька цілей у Тайрі та на північ від Гази.

07:00
Ліванські джерела повідомляють про дев’ять загиблих у результаті удару ізраїльських ВПС у Баальбеку. У цей же час ЦАХАЛ перехопив БПЛА поблизу Ейлату, що був запущений із району Червоного моря.

06:00
За останню добу ізраїльські ВПС атакували сотні об’єктів “Хізбалли” по всьому Лівану, включно з ракетними установками, складами озброєння та іншими військовими об’єктами.

05:00
ЦАХАЛ обстріляв будинок у секторі Гази та наніс удар по об’єктах у Баальбеку на сході Лівану. Військові також підтвердили успішне проведення операцій у Юдеї та Самарії.

04:00
Сили ЦАХАЛу продовжують операції в Шхемі та Сильуаді, затримуючи підозрюваних і виявляючи підземні тунелі терористів.

03:00
Вночі ізраїльські ВПС атакували кілька цілей у Джабалії, секторі Газа, завдавши значних втрат противнику.

НОВИНИ