Пошук
Close this search box.

У Запоріжжі завершено пошуково-рятувальні роботи: внаслідок російських авіаударів

Фото: Національна поліція України.

29 вересня, у період з 5:30 до 6:00 ранку, російські військові здійснили серію авіаударів по території Запоріжжя та його околицях. За попередніми даними, були використані бомби ФАБ-500 з універсальними модифікаціями підвіски (УМПК). Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

Наслідки атаки

Внаслідок обстрілів значно постраждали цивільні об’єкти: частково зруйновані багатоповерховий будинок і приватна садиба. Вибухи пошкодили складські приміщення, важливу інфраструктуру, а також багатоквартирні будинки, приватні домогосподарства, гаражі і автомобілі. Станом на 12:20 кількість постраждалих зросла до 14 осіб, серед яких 4 чоловіки, 9 жінок та 17-річний хлопець.

Дії поліції та підтримка постраждалих

На місцях ворожих влучань активно працюють працівники Національної поліції, які збирають свідчення і приймають заяви від громадян про пошкоджене майно. Постраждалі можуть звертатися за допомогою до найближчого територіального підрозділу поліції або зателефонувати за номером 102 (альтернативний номер – +380504529195).

За фактом цих обстрілів відкрито кримінальні провадження. Правова кваліфікація події — ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Це підкреслює серйозність порушення міжнародних норм, що сталися внаслідок агресивних дій.

НОВИНИ