Пошук
Close this search box.

360-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

30 вересня 2024 року – 360-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних угруповань у Газі, Юдеї, Самарії, Лівані та Сирії, починаючи з 7 жовтня 2023 року. Про це повідомляє newsru.co.il.

Під час операції “Стріли півночі” ВПС Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдали низку ударів по об’єктах “Хезболли” в Лівані та цілях у Сирії. У столиці Лівану, Бейруті, було ліквідовано лідерів Народного фронту визволення Палестини (НФОП). Одночасно були атаковані штаби терористів ХАМАСу в секторі Гази. Тривають військові операції в Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 30 вересня 2024 року:

12:00
Сирени тривоги “Цева адом” пролунали у населеному пункті Шломі на північно-західному кордоні з Ліваном. За даними сирійських джерел, ізраїльські ВПС атакували ціль поблизу Дамаска. Спостережна група SOHR повідомила, що ізраїльський безпілотник завдав удару по цілі між селами Ад-Дімас і Аль-Асад, на північний захід від Дамаска, на шляху до Бейрута. Сирійські системи ППО намагалися протидіяти атаці.

11:00
Знову пролунали сирени на північному заході кордону з Ліваном. За даними ЦАХАЛ, близько 35 ракет було випущено з Лівану в напрямку Голанських висот та Верхньої Галілеї. Деякі ракети були перехоплені, інші впали на відкритій місцевості. Водночас ізраїльські сили, ШАБАК та прикордонна поліція (МАГАВ) затримали понад 20 підозрюваних у терористичній діяльності на територіях Юдеї та Самарії. Операції проходили у Шхемі, Сілуаді, Хевроні, Калькілії та Туль-Каремі.

10:00
Сирени тривоги пролунали в населеному пункті Ірон біля кордону з Ліваном.

09:00
У Цфаті та околицях прозвучали сигнали тривоги. ВПС Ізраїлю нанесли черговий удар по об’єктах на півдні Бейрута. Повідомляється, що один із ізраїльських корветів перехопив безпілотник над економічними водами Ізраїлю поблизу північного кордону, ймовірно, запущений “Хезболлою” для атаки на газодобувну платформу.

08:00
У секторі Гази внаслідок удару ЦАХАЛа загинули чотири людини з родини Аль-Адіні. ХАМАС підтвердив ліквідацію одного з лідерів групи, Шарифа Абу аль-Аміна, на півдні Лівану.

06:00
Ізраїльські ВПС атакували штаб 4-ї танкової дивізії сирійської армії, якою керує брат президента Башара Асада – Махер Асад.

05:00
Операції ЦАХАЛу тривають в різних частинах Західного берега, включаючи Каландію, Ятту та Бейт-Уммар.

04:00
Ливанські джерела повідомляють про обстріл ізраїльською артилерією об’єктів на півдні Лівану.

03:00
У Шхемі під час зіткнень ізраїльські сили ліквідували трьох лідерів Народного фронту визволення Палестини в Бейруті.

02:00
ВПС Ізраїлю здійснили масштабні авіаудари по десятках об’єктів “Хезболли” у долині Бекаа на сході Лівану.

01:00
Авіаудари були здійснені по об’єктах терористів у секторі Гази та Лівані.

00:00
ЦАХАЛ знищив штаб бойовиків ХАМАСу, розташований на території колишньої школи на півночі Гази. Водночас удар було завдано по квартирі в центрі Бейрута, що призвело до загибелі трьох людей.

НОВИНИ