Пошук
Close this search box.

Ізраїль використав агентів для відстеження лідера “Хезболли” Насралли перед авіаударом — нові подробиці спецоперації

Лідер Хезболли Хасан Насралла

Ізраїльські спецслужби могли скористатися інноваційною технологією для відстеження лідера “Хезболли” Хасана Насралли, застосувавши до нього спеціальну речовину, що дозволила вести точний нагляд за його пересуваннями, повідомляє канал Al-Hadath. Це дало можливість Ізраїлю здійснити прицільний авіаудар, що призвів до загибелі лідера угруповання.

Як повідомляє ізраїльський телеканал i24News, посилаючись на саудівські джерела, операція розпочалася з зустрічі Насралли з чоловіком, який прибув з Ірану до Бейрута. Під час цієї зустрічі агент, який перебував у лавах іранських сил, непомітно наніс на руку Насралли речовину, невидиму для людського ока, але здатну передавати сигнал для стеження.

За даними Al-Hadath, після того як лідер “Хезболли” залишив зустріч, ізраїльська розвідка почала стеження за його рухами. Агент на місці також передав інформацію про прибуття Насралли до штаб-квартири “Хезболли” у районі Дахія, що на півдні Бейрута.

Ізраїльські спецслужби змогли підтвердити, що на місці перебувають і інші високопосадовці угруповання. Коли Насралла увійшов у приміщення і всі зупинилися на дві хвилини, що свідчило про початок засідання, було віддано наказ про атаку.

За даними джерел, перед початком авіаудару було впевнено, що шість будівель над штаб-квартирою “Хезболли” були частково евакуйовані. Це значно зменшило кількість жертв серед цивільних, але дозволило успішно вразити ключових лідерів угруповання.

Ця операція є черговим підтвердженням високого рівня координації та технологічної переваги ізраїльських сил у протистоянні з угрупованнями, підтримуваними Іраном, і підкреслює ескалацію конфлікту на Близькому Сході.

НОВИНИ