Пошук
Close this search box.

Масований ракетний обстріл з Лівану: повітряна тривога в передмістях Хайфи

Фото: REUTERS

Ввечері, о 19:53, у передмістях Хайфи пролунала сирена повітряної тривоги, попереджаючи мешканців про масовану ракетну атаку з території Лівану. Хоча в самій Хайфі сигналу тривоги не було, західні регіони центральної та Верхньої Галилеї також були під загрозою, що спонукало владу оголосити тривогу в цих населених пунктах.Про це повідомив портал newsru.

За повідомленням радіостанції “Кан Бет”, в районі Хайфської затоки активувалися системи протиповітряної оборони, і було чутно серію вибухів. Прес-служба “Маген Давид Адом” повідомила про падіння уламків ракет, які могли спричинити пошкодження інфраструктури. На місце інциденту вже виїхали бригади швидкої допомоги.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що приблизно десять ракет було запущено з Лівану у напрямку Хайфської затоки та центральної Галилеї. Системи ППО зуміли перехопити значну кількість цих ракет, однак кілька все ж досягли землі, завдавши шкоди.

Однією з ракетних атак було спричинено займання трави та чагарників поблизу кіббуца Афек, що підтвердила прес-служба поліції. Пожежні служби активно працюють над локалізацією пожежі, щоб запобігти її поширенню.

Оперативні служби продовжують уточнювати інформацію щодо масштабів руйнувань та кількості постраждалих.

НОВИНИ