Пошук
Close this search box.

ЗСУ завдали ударів по засобам ППО та іншим об’єктам окупантів, відбито 189 атак на фронті

зсу

Збройні сили України за минулу добу успішно уразили важливі цілі російських загарбників, зокрема один засіб ППО, гармату на вогневій позиції, район зосередження особового складу, радіолокаційну станцію та інші об’єкти окупантів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 1 жовтня.

Загалом за добу на фронті було зафіксовано 189 бойових зіткнень. Ракетні війська та артилерія української армії завдали точкових ударів по позиціях росіян, руйнуючи їхню військову інфраструктуру.

Противник не припиняє обстріли: за минулу добу здійснив чотири ракетних удари, 74 авіаудари та 4694 артилерійських обстріли. Особливо активно агресор завдавав авіаударів по позиціях українських військових у Харківській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.

На Харківському напрямку ворог 16 разів намагався штурмувати, але успіху не мав. На інших ділянках фронту, включаючи Куп’янський, Лиманський, Сіверський, Торецький та Покровський напрямки, українські захисники відбивали численні штурми, завдаючи росіянам значних втрат.

Особливо важкою ситуація залишається на Покровському напрямку, де ворог здійснив 43 штурми. Найбільша концентрація атак була поблизу Селидового, де було відбито понад 20 нападів.

Противник також намагався прорватися на Курахівському напрямку, де українські сили відбили 31 атаку.

Незважаючи на активізацію російських штурмових та бомбардувальних дій на Времівському та Оріхівському напрямках, ЗСУ продовжують утримувати свої позиції, завдаючи ворогу втрат.

НОВИНИ