Пошук
Close this search box.

361-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

Вівторок, 1 жовтня 2024 року, 361-й день війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у секторі Гази, Юдеї, Самарії, Лівані та Сирії, починаючи з 7 жовтня 2023 року. Як повідомляє newsru.co.il, після того, як військово-політичний кабінет схвалив наступний етап операції “Стріли півночі”, ізраїльські наземні сили увійшли на територію Лівану. ВПС Ізраїлю атакують об’єкти “Хезболли”, а також будинок лідера бойовиків ФАТХ у Лівані. Тим часом сирійські джерела повідомляють про удари ЦАХАЛа по цілях у передмісті Дамаска. “Хезболла” продовжує обстріли території Ізраїлю, включно з центральними регіонами країни. Операції в секторі Гази, Юдеї та Самарії тривають.

Хронологія подій 1 жовтня 2024 року

13:00
У південних регіонах Метули пролунала тривога. Протягом дня тут неодноразово фіксувалися сигнали про можливі ракетні обстріли.

12:00
ЦАХАЛ оголосив про ліквідацію двох терористів у Шхемі під час операції спецпідрозділів “Кфір” та “Дувдеван”. Одним із ліквідованих був Абд Шахін, польовий командир, причетний до низки терактів. Під час операції були затримані ще два терористи. Четверо бійців “Дувдеван” отримали поранення, один із них – у важкому стані. Окрім цього, ізраїльські війська конфіскували значну кількість зброї та боєприпасів у Шхемі та провели операції у кількох населених пунктах на Західному березі.

11:00
Після ракетного обстрілу центрального Ізраїлю з боку Лівану поліція підтвердила падіння фрагментів ракет у Рамат-ха-Шароні, а також на трасі №6. Поранено кількох людей, зокрема водія автобуса, який отримав осколкові поранення середньої тяжкості. Його, а також іншого постраждалого, госпіталізували до лікарні в Петах-Тікві.

10:00
У Цфаті й околицях пролунала тривога, зафіксовано черговий ракетний обстріл з Лівану. Метула залишається під постійною загрозою обстрілів.

09:00
Тривога у Цівоні, на кордоні з Ліваном. ЦАХАЛ попередив про небезпеку переміщення південними регіонами Лівану, де активізувались бойові дії. За словами речника армії Авіхая Едраі, бойовики “Хезболли” використовують цивільні об’єкти як живий щит.

08:00
Ізраїльські ВПС завдали удару по штабу ХАМАСу в Газі, розташованому на території колишньої школи, яка входила до мережі UNRWA. ЦАХАЛ зазначив, що зробив усе можливе для мінімізації шкоди цивільному населенню.

07:00
Тривога в Метулі та Авівімі. У Метулі зафіксовано пуски п’яти ракет, деякі з них були перехоплені. У Авівімі ракети впали на відкриту територію.

06:00
У Верхній Галілеї знову прозвучала тривога. Дві ракети, випущені з Лівану, були перехоплені системою ППО. Одна ракета впала на відкритій місцевості поблизу Барама.

05:00
ЦАХАЛ продовжив операції на Західному березі, затримуючи підозрюваних у терористичній діяльності. Ливанські джерела також повідомили про безперервний артилерійський обстріл ЦАХАЛом південних районів Лівану.

04:00
Черговий сигнал тривоги в Метулі, пізніше виявилось, що тривога була помилковою.

03:00
Ізраїльські ВПС атакували об’єкти в Газі. Палестинські джерела повідомили про загиблих і поранених, зокрема у результаті удару по школі “Шуджаійя”.

02:00
Військово-повітряні сили Ізраїлю здійснили атаку на цілі в Дамаску та східній Сирії. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, було знищено близько 20 бойовиків проіранських формувань у районі Дейр-ез-Зор.

01:00
Тривога у прикордонних селах Нетуа, Штула та Заріт на кордоні з Ліваном. Війська 98-ї дивізії ЦАХАЛу розпочали наземну операцію на півдні Лівану за підтримки авіації та артилерії. Ця операція стала черговим етапом у боротьбі проти терористичної організації “Хезболла”.

НОВИНИ