Пошук
Close this search box.

Російські війська просунулися в центр міста Вугледар, ситуація критична – українські військові

Російські війська увійшли в центр міста Вугледар

Російські війська увійшли в центр міста Вугледар

Російські війська увійшли в центр міста Вугледар, стратегічного опорного пункту української армії на висоті у Донецькій області, підтвердив у вівторок керівник військової адміністрації області Вадим Філашкін, повідомляють агентства Reuters і EFE.

«Ворог вже майже в центрі міста», — заявив Філашкін на українському телебаченні, зазначивши, що ситуація у Вугледарі є вкрай важкою.

За даними аналітичної платформи «DeepState», російські війська намагаються оточити українських захисників у центрі міста.

До війни у Вугледарі, який розташований на стратегічно важливих висотах і витримував атаки російських військ з початку вторгнення в лютому 2022 року, проживало близько 14 000 людей. Нині там залишаються лише 107 мешканців, які відмовилися від евакуації, повідомив Філашкін.

Українські військові експерти вважають, що повний контроль над Вугледаром дозволить російським військам продовжити свій наступ, скориставшись вигідним положенням для артилерійських ударів.

Російська армія поступово просувається на східному фронті протягом останніх двох місяців, майже щодня заявляючи про взяття нових населених пунктів, попри український контрнаступ, розпочатий 6 серпня у російській області Курськ. Україна розраховувала, що ця операція змусить Росію перекинути значну частину своїх сил з українського фронту.

У вівторок Міністерство оборони Росії оголосило про взяття нового населеного пункту Крутий Яр поблизу стратегічно важливого міста Покровськ на сході України. Його захоплення наблизить російські війська до встановлення контролю над усією Донецькою областю.

НОВИНИ