Пошук
Close this search box.

Ізраїль розширює наземні операції на півдні Лівану, залучаючи нові підрозділи

Ізраїльські військові заявили, що розгортають піхотні та бронетанкові підрозділи для участі в операціях на півдні Лівану. Однак, за інформацією Reuters, ці дії залишатимуться локалізованими та обмеженими.

Раніше Ізраїль повідомив про перехід командос і десантників через кордон у рамках першої публічно підтвердженої наземної операції на ліванській території. При цьому зазначалося, що спеціальні підрозділи Ізраїлю вже протягом кількох місяців проводять рейди через кордон проти Хезболли, зокрема знищуючи тунелі та схованки зброї.

Новий етап операції включає залучення підрозділів 36-ї дивізії, таких як бригада «Голані», 188-ма бронетанкова та 6-та піхотна бригади. Це свідчить про те, що операція виходить за рамки обмежених рейдів, охоплюючи ширші військові завдання.

Ізраїльська армія зазначає, що основною метою операції є знищення тунельної інфраструктури та укріплень уздовж кордону, при цьому немає планів розширювати військові дії до масштабних атак на Бейрут чи великі міста південного Лівану.

НОВИНИ