Пошук
Close this search box.

Вибухи біля ізраїльського посольства в Копенгагені: поліція Данії розслідує інцидент

Вибухи біля посольства Ізраїлю в Копенгагені

Вибухи біля посольства Ізраїлю в Копенгагені Фото: Emil Helms / AFP /

Поліція Данії розслідує два вибухи, що сталися в ніч на середу біля ізраїльського посольства в Копенгагені. За даними Reuters, ніхто не постраждав, проте єврейську школу Кароліни було закрито внаслідок події, повідомляє датське видання Ekstrabladet .

“Ніхто не постраждав, і ми проводимо перші слідчі дії на місці”, — заявила поліція Копенгагена в мережі X (колишній Twitter). Можливий зв’язок між вибухами та ізраїльським посольством, яке знаходиться поблизу, наразі розслідується. Більше деталей очікується на пресконференції.

Поліція поки не повідомляє про матеріальні збитки, а також не уточнює масштаб вибухів. Місцеве видання Politiken зазначає, що немає підтверджень щодо зв’язку інциденту з ситуацією на Близькому Сході.

Цей випадок є не поодиноким. Лише за день до цього, у вівторок, ізраїльське посольство в Стокгольмі було обстріляне. Як повідомляє шведське видання Aftonbladet, посла Ізраїлю довелося евакуювати через загрозу безпеці під час публічного заходу.

Інциденти відбуваються на тлі різкого загострення ситуації на Близькому Сході. У вівторок Іран запустив близько 200 ракет по Ізраїлю, що викликало побоювання щодо можливого поширення конфлікту. Іран попередив про можливий новий удар, якщо Ізраїль вирішить відповісти. У свою чергу, ізраїльські офіційні особи заявляють, що всі варіанти, включно з ударами по іранських ядерних об’єктах, розглядаються.

НОВИНИ