Пошук
Close this search box.

Ракетний удар Ірану по Ізраїлю може запалити весь Близький Схід: Олаф Шольц закликає до негайного припинення агресії

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Ракетний обстріл Іраном Ізраїлю загрожує перетворити конфлікт на масштабну регіональну кризу, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у середу, передають інформаційні агентства AFP і DPA.

“Хезболла та Іран повинні негайно припинити напади на Ізраїль”, — наголосив Шольц у своїй заяві, закликавши уникнути подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Канцлер також попередив, що дії Тегерана можуть “підпалити весь регіон”, і закликав до активних дій, аби цьому запобігти.

Шольц зазначив, що завдяки ефективній протиповітряній обороні Ізраїлю та його міжнародних союзників значну частину іранських ракет вдалося знешкодити. Він підкреслив, що уряд Німеччини працюватиме з партнерами, аби досягти припинення вогню між Ізраїлем та ліванською організацією “Хезболла”.

За його словами, першим кроком до стабілізації ситуації має стати виконання резолюції 1701 Ради Безпеки ООН, яка вимагає виведення бойовиків “Хезболли” з прикордонної зони з Ізраїлем.

Це, за словами канцлера, дозволило б не лише жителям північних регіонів Ізраїлю повернутися до своїх домівок, але й сприяло б стабілізації політичної ситуації в Лівані.

Окрім того, Шольц рішуче засудив запуск Іраном 200 ракет по ізраїльській території, назвавши це агресією, яка потребує найсуворішого засудження.

НОВИНИ