Пошук
Close this search box.

ОПЕК+ виконує «благородну» роботу зі стабілізації ринку нафти — міністр енергетики ОАЕ

Сухайль аль-Мазруї (у центрі) на прес-конференції, ФОТО: Yasser Al-Zayyat / AFP

Сухайль аль-Мазруї (у центрі) на прес-конференції, Фото: Yasser Al-Zayyat / AFP

ОПЕК+ продовжує відігравати ключову роль у стабілізації глобального ринку нафти, заявив у середу міністр енергетики Об’єднаних Арабських Еміратів Сухайль аль-Мазруї, цитує Reuters. За його словами, ця група нафтовидобувних країн пожертвувала більше, ніж інші, щоб підтримати баланс на ринку.

«ОПЕК+ зробила значний внесок у стабілізацію, і найважливіше — залишатися разом», — наголосив Мазруї під час нафтового заходу в Фуджейрі, додавши: «Уявіть світ без ОПЕК+ — це був би хаос».

Заяви міністра лунають за кілька годин до засідання комітету ОПЕК+, на якому країни-члени обговорять подальшу політику нафтовидобутку. До групи входять члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), а також такі країни, як Росія, Казахстан, Мексика, Оман та Бруней.

Подібну позицію раніше висловив і віце-прем’єр-міністр Росії Олександр Новак, який зазначив, що ОПЕК+ «стратегічно» скорочує видобуток, аби забезпечити інвестиції у галузь і досягти балансу між цінами для виробників і споживачів.

Станом на середу, ціни на нафту значно зросли через ескалацію конфлікту на Близькому Сході, зокрема через ракетний удар Ірану по Ізраїлю та вторгнення ізраїльських військ у південний Ліван.

НОВИНИ