Пошук
Close this search box.

Колишнього міністра Сінгапуру засуджено до 12 місяців ув’язнення за перешкоджання правосуддю та отримання подарунків на суму понад 300 000 доларів США

3 жовтня суд Сінгапуру засудив колишнього міністра транспорту С. Ісварана до 12 місяців ув'язнення, що стало першою справою у фінансовому центрі за участю державного службовця за останні чотири десятиліття.

3 жовтня суд Сінгапуру засудив колишнього міністра транспорту С. Ісварана до 12 місяців ув’язнення, що стало першою справою у фінансовому центрі за участю державного службовця за останні чотири десятиліття. Фото: Рослан Рахман / AFP

У четвер суд Сінгапуру засудив колишнього міністра С. Ісварана до 12 місяців ув’язнення за перешкоджання правосуддю та отримання незаконних подарунків на суму понад 300 000 доларів США. Це стало першим випадком ув’язнення колишнього члена уряду в цьому місті-державі, яке відоме своєю «чистою» репутацією уряду, повідомляє Reuters.

С. Ісваран, який був членом кабінету міністрів протягом 13 років і обіймав посади міністра торгівлі, комунікацій та транспорту, минулого тижня визнав свою провину за чотирма пунктами обвинувачення у прийнятті незаконних подарунків та одним за перешкоджання правосуддю.

Останній випадок корупції, пов’язаний із міністром у Сінгапурі, стався у 1986 році, коли міністра національного розвитку розслідували за підозрою в отриманні хабаря, але він помер до початку кримінальної справи.

Розслідування зосередилося на звинуваченнях, що Ісваран, будучи міністром транспорту, приймав дорогі подарунки від бізнесменів, включаючи квитки на матчі Прем’єр-ліги, на Гран-прі Формули-1 у Сінгапурі, на мюзикли в Лондоні, а також політ на приватному літаку. Загальна вартість подарунків перевищила 300 000 доларів США.

Ісваран, якому 62 роки, відмовився відповідати на питання журналістів під час прибуття до суду і не проявляв жодних емоцій під час слухання. Йому дозволили залишитися під заставою на кілька днів, перш ніж він розпочне відбувати покарання.

Спочатку Ісваран заявляв про свою невинуватість і мав намір захищати свою репутацію, але минулого тижня визнав свою провину. Два з п’яти обвинувачень, які спочатку були пов’язані з корупцією, були змінені на обвинувачення в отриманні подарунків як посадовою особою.

Прокуратура змінила правову кваліфікацію, оскільки побоювалася, що не зможе довести корупційні звинувачення поза межами розумного сумніву. Ісварана було заарештовано в липні минулого року, і його звинуватили в отриманні комісійних від бізнесменів, включно з магнатом нерухомості Онгом Бенг Сенгом, який має права на Гран-прі Сінгапуру.

НОВИНИ