Пошук
Close this search box.

BBC скасувала інтерв’ю з Борисом Джонсоном через витік нотаток ведучої Лори Куенссберг

Борис Джонсон

Борис Джонсон Фото: Henry Nicholls / Reuters

Інтерв’ю колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона на BBC, яке мало вийти в прайм-тайм, скасували після незручного інциденту. Ведуча Лора Куенссберг, яка повинна була взяти у нього інтерв’ю, випадково надіслала свої нотатки самому Джонсону, повідомляє The Guardian.

Куенссберг пояснила, що відправила повідомлення з нотатками “помилково” і воно було адресоване її команді. Цей промах вона назвала “незручним і розчаровуючим”, підкресливши, що інтерв’ю в таких умовах провести було неможливо.

Інтерв’ю, яке мало вийти в ефір на BBC One о 19:30 в четвер, презентували як першу велику розмову з Джонсоном після його відставки з посади прем’єр-міністра влітку 2022 року. Серед тем, які планувалося обговорити, були Brexit, реакція його уряду на пандемію COVID-19 та скандал “Partygate”, що призвів до його політичної поразки та виходу з парламенту.

Лора Куенссберг, одна з найвідоміших журналісток BBC, висловила своє розчарування: “Це дуже засмучує, і немає сенсу робити вигляд, що це щось інше. Але чесність — найкраща політика”.

Це інтерв’ю мало стати важливою частиною медійної кампанії Джонсона перед публікацією його мемуарів під назвою “Unleashed”, де він розповідає про свій час на посаді прем’єр-міністра. Один із просочених уривків книги свідчить, що в 2021 році Джонсон наказав військовим розробити план рейду на фабрику в Нідерландах, щоб забезпечити 5 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

НОВИНИ