Пошук
Close this search box.

Італія бореться зі спалахом гарячки денге: ситуація у місті Фано виходить з-під контролю

Епідеміологи в Італії б’ють на сполох через стрімке зростання випадків гарячки денге в центральному регіоні Марке. Місто Фано, розташоване на узбережжі Адріатичного моря, зіткнулося з неконтрольованим спалахом цієї небезпечної хвороби, повідомляє Reuters.

Гарячка денге, також відома як “гарячка ламаних кісток” через сильний біль у кістках, супроводжується такими симптомами, як висока температура, головний біль, висипка, біль у м’язах і суглобах. У важких формах, таких як геморагічна гарячка денге або денге-шоковий синдром, хвороба може призвести до смерті.

Цього року в Італії було зареєстровано 500 випадків інфекції, з яких 100 були підтверджені лише з середини серпня у Фано. За словами місцевої влади, 35 пацієнтів були госпіталізовані, а ще 10 випадків очікують підтвердження лабораторними тестами. Це перевищує загальну кількість випадків у регіоні Ломбардія минулого року.

Епідеміологи намагаються зрозуміти, чому саме Фано, місто з населенням лише 60 000 осіб, стало осередком такого масштабного спалаху. Одним із пояснень може бути поширення інвазивних видів комарів через зміни клімату. Водночас дослідники заспокоюють, що зона інфекцій обмежена, оскільки комарі зазвичай не переміщуються далі ніж на 200 метрів.

НОВИНИ