Пошук
Close this search box.

ЦАХАЛ ліквідував лідера ХАМАС і групу терористів під час операції в Тулькармі

Війська ЦАХАЛу діють на північному кордоні з Ліваном

Війська ЦАХАЛу Фото: Армія оборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) нейтралізувала високопоставленого лідера терористичної мережі ХАМАС у місті Тулькарм, а також групу інших бойовиків, що причетні до терористичної діяльності,  повідомляє Telegram-канал ЦАХАЛ.

Згідно з офіційною заявою ЦАХАЛ, 3 жовтня ізраїльські військові здійснили операцію в Тулькармі, місті на Західному березі річки Йордан, де був ліквідований Захі Ясер Абд ар-Разек Уфі — керівник місцевої мережі ХАМАС.

Уфі, за інформацією ізраїльських військових, стояв за організацією спроби підриву автомобіля в ізраїльському поселенні Атерет 2 вересня 2024 року. Він постачав зброю терористам, організовував численні атаки на цивільні об’єкти в Юдеї та Самарії та планував нові масштабні терористичні акти.

ЦАХАЛ підкреслює, що Уфі відігравав ключову роль у посиленні впливу ХАМАС у регіоні, допомагаючи терористам у здійсненні атак, обстрілів та підривів. Разом із ним було ліквідовано ще декілька важливих членів терористичної мережі.

Ця операція є черговим кроком Ізраїлю у боротьбі з тероризмом, спрямованим на захист своїх громадян від загроз з боку ХАМАС.

НОВИНИ