Пошук
Close this search box.

Ізраїль завдав 11 авіаударів по південному Бейруту, ймовірно, націлившись на наступника лідера “Хезболли”

Південні передмістя Бейрута після того, як Ізраїль обстріляв цілі «Хезболли»

Південні передмістя Бейрута після того, як Ізраїль обстріляв цілі «Хезболли» / Фото: Sylvain Rostaing / Le Pictorium / imago stock&people / Profimedia

У ніч на четвер, Ізраїль здійснив серію потужних авіаударів по південних околицях Бейрута, які є оплотом шиїтського угруповання “Хезболла”. Про це повідомила анонімна джерело, близьке до організації, а також підтвердили кореспонденти AFP, що чули численні вибухи у ліванській столиці.

За даними журналіста Axios Барака Равіда, метою одного з авіаударів міг бути Хашем Сафієддін, якого вважають можливим наступником убитого минулого тижня лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

“Ізраїль здійснив 11 послідовних ударів по південних околицях Бейрута”, — заявило джерело. Інтенсивність бомбардувань була настільки високою, що сигналізація автомобілів спрацювала, а будівлі у Бейруті та навколишніх районах затремтіли.

Ізраїльська армія заявила в четвер, що продовжуватиме “інтенсивні удари” по позиціях “Хезболли” після триденного наземного протистояння з угрупованням у південному Лівані, в результаті якого загинули дев’ять ізраїльських солдатів.

Четвергові атаки були зосереджені переважно на Бейруті та його південних передмістях, включаючи удар по “генеральному штабу розвідки” “Хезболли”, розташованому неподалік від столиці.

За даними ізраїльських військових, було вражено 15 об’єктів “Хезболли”, зокрема склади зброї та місця її виробництва. Журналіст Барaк Равід стверджує, що однією з цілей авіаударів був саме Хашем Сафієддін, який вважається потенційним наступником Хасана Насралли.

Тиждень тому Ізраїль завдав удару, в якому загинув чинний лідер “Хезболли” Хасан Насралла, що стало важким ударом для угруповання.

НОВИНИ