Пошук
Close this search box.

США виділяють 157 мільйонів доларів гуманітарної допомоги для Лівану

Фото:Depositphotos

У відповідь на загострення конфлікту в Лівані та його наслідки для місцевого населення, Сполучені Штати оголосили про виділення майже 157 мільйонів доларів гуманітарної допомоги. Ці кошти, як зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен, будуть спрямовані на задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб та біженців, а також на підтримку громад, які їх приймають.

“Фінансування допоможе забезпечити базові потреби тих, хто постраждав від конфлікту, включаючи продукти харчування, притулок, гігієнічні набори та засоби захисту,”

— підкреслив Блінкен у своїй заяві. За його словами, допомога також буде адресована тим, хто тікає до сусідньої Сирії.

За даними ООН, ситуація в регіоні залишається критичною: сотні тисяч людей були змушені покинути свої домівки лише за останні тижні. Внаслідок військових дій Ізраїлю, зокрема, більше 100 тисяч людей, здебільшого ліванців і сирійців, перетнули кордон до Сирії у пошуках безпеки.

Ця гуманітарна ініціатива стає особливо актуальною на фоні недавніх подій: 1 жовтня Ізраїль оголосив про початок наземної операції на півдні Лівану, а 4 жовтня завдав одинадцять ударів по південному Бейруту, де розташовані позиції угруповання Хезболла.

В умовах безпрецедентної гуманітарної кризи, підтримка міжнародної спільноти є вкрай важливою для забезпечення базових потреб тих, хто страждає від наслідків конфлікту.

НОВИНИ