Пошук
Close this search box.

Керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи затримано за підозрою в незаконному збагаченні

Фото:Відкриті джерела

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали та повідомили про підозру керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи у незаконному збагаченні. Під час обшуків у неї та її родичів правоохоронці виявили майже 6 мільйонів доларів США в різних валютах.

Обшуки проводились 3 та 4 жовтня 2024 року в рамках кримінального провадження, яке стосується незаконного оформлення інвалідності чоловікам, що намагаються уникнути військової служби. У робочому кабінеті підозрюваної виявлено 100 тисяч доларів США та підроблені медичні документи, а також списки осіб, які намагалися ухилитися від служби, з фіктивними діагнозами.

Під час обшуків у помешканні посадовиці та її родичів правоохоронці знайшли близько 5 мільйонів 244 тисяч доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також дорогоцінності та брендові прикраси. Гроші були приховані у різних місцях, включаючи шафи та шухляди. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність та відмивання коштів через різні бізнес-проєкти.

Під час слідчих дій посадовиця намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з півмільйоном доларів. Правоохоронці також виявили, що родина підозрюваної володіє 30 об’єктами нерухомості в Україні, 9 елітними автомобілями, а також значними корпоративними правами. За кордоном у їхній власності є нерухомість в Австрії, Іспанії та Туреччині, а на валютних рахунках накопичено майже 2,3 мільйона доларів.

Зазначені статки не були внесені до її щорічної декларації. Керівниці медико-соціальної експертизи повідомлено про підозру за статтею 368-5 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

НОВИНИ